24 листопада 2022 08:54

Нойєр: "Вони можуть забрати пов'язку, але ніколи не змусять нас замовкнути"

Воротар збірної Німеччини Мануель Ноєр прокоментував командну фотографію перед початком матчу 1-го туру чемпіонату світу 2022 року з командою Японії (1:2).


Гравці Бундестім, як відомо, сфотографувалися, закривши собі роти рукою. Тим самим німці висловили протест проти прагнення ФІФА заборонити будь-яку критику на її адресу та на адресу Катару як країни-організатора мундіалю. Учасникам ЧС-2022 забороняють критикувати організаторів та висловлювати протести за допомогою символіки – наприклад, капітанських пов'язок із написом «One love», за що передбачені дисциплінарні санкції.


«Я не хотів послаблювати команду дискваліфікаціями, позбавленнями очок чи жовтими картками. Тому коли перші збірні почали носити офіційну пов'язку ФІФА, стало зрозуміло, що ми будемо на їхньому боці.


Той факт, що таке рішення було ухвалено в останню хвилину, став для нас неприємним сюрпризом. Це торкнулося не лише нас, а й усіх інших країн, які хотіли взяти участь. Вибір моменту для заборони був жахливим для мене.


Ми обговорювали [фото із закритими ротами], і всі погодилися. Ми сказали, що вони можуть забрати нашу пов'язку, але вони ніколи не змусять нас замовкнути, незалежно від того, як сильно цього хоче ФІФА. Ми відстоюємо наші цінності та права людини. Ми хотіли показати це», – зізнався Ноєр.