23 листопада 2022 22:40

Маттеус про поразку Німеччини від Японії: "Під час підготовки було занадто багато драми, тим більше важливих, ніж футбол. Це заважає зосередитися, відволікає"

Лотар Маттеус висловився про поразку збірної Німеччини від Японії.


Команда Ханс-Дітера Фліка програла перший матч групового етапу ЧС-2022 із рахунком 1:2.

«Якщо ми зіграємо з Іспанією, як сьогодні у другому таймі, то вилетимо. Команда зараз перебуває під більш ніж екстремальним тиском. Вони мають перемогти. Одного очка, найімовірніше, буде недостатньо.


Перший тайм був хорошим, чудовим, ми домінували – на жаль, моменти не було реалізовано. А потім команда віддала гру. Японія грала інакше після перерви, більш агресивно і, здавалося, що перевершувала Німеччину щодо фізики. Ми не змогли знайти рішення.


Через одночасні заміни Мюллера і Гюндогана, двох досвідчених гравців, порядок було втрачено. Ритм було втрачено.

Перед грою я сказав, що під час підготовки було надто багато драми, багато важливіших, ніж футбол, – як чотири роки тому. Щось подібне заважає зосередитися, відволікає - і в результаті ви втрачаєте, можливо, 5% або 10%.


Я завжди підтримую Хансі Фліка, але я не розумів деяких моментів у грі. Тренеру доведеться відповісти на запитання. Наприклад, про крайніх захисників. Чому Тіло Керер, який грав у всіх останніх матчах, не грав сьогодні?


Пропущені голи прийшли із флангів. Зюлі – не крайній захисник. При другому голі Раум був надто далеко попереду, але захисники потрібні для того, щоб захищатися. Шлоттербек виглядав здивованим і був недостатньо агресивним. Заміни теж не були вдалими», – сказав колишній футболіст «Баварії» та збірної Німеччини Bild TV.