23 листопада 2022 17:06

Німеччина сенсаційно поступилась Японії

Фото - ua.depositphotos.com


Кожного разу, коли мова заходить про взаємини збірних Німеччини та Іспанії, уболівальники зі всього світу згадують про унікальний період на стику першого та другого десятиліть XXI сторіччя, коли ці національні команди дуже полюбляли розігрувати поміж собою якісь вагомі трофеї.


У контексті чемпіонату світу-2022 в Катарі представники цих країн зустрінуться знову вже на груповому етапі, і при цьому кожен із них має статус тіньового претендента на перемогу на глобальному форумі. Проте спочатку німцям було потрібно впоратись із Японією, а іспанцям, відповідно, із Коста-Рикою, чому й був наполовину присвячений четвертий ігровий день.


Рахунок у зустрічі було відкрито на восьмій хвилині, але рефері не зарахував гол Дайзена Маеди, зафіксувавши офсайд у тому моменті. Поступово команда Фліка почала пристрілюватись по воротах Шуїчі Гонди. На 21 хвилині був дуже крутий момент в Кімміха. Півзахисник завдав дуже сильного удару здалеку у лівий кут воріт, але воротар впорався з ним. А на 26 арбітр указав на 11-метрів, проте згодом своє рішення скасував. Не надовго! Німеччина за шість хвилин все ж отримала пенальті після фолу воротаря у штрафному майданчику. До м'яча підійшов Гюндоган і реалізував свій шанс, пробивши по центру воріт.


Ближче до 70 хвилини почали створювати моменти і гравці збірної Японії. Декілька пострілів відбив Мануель Ноєр. Особливо крутий сейв вийшов після удару Сакаї. А на 70 Гонда два рази врятував свою команду — спочатку від удару Гнабрі, а потім від пострілу Мусіали.


На 75 рахунок став 1:1. Ноєр вже не зміг врятувати Німеччину від пропущеного голу. Доан зіграв на добиванні після того, як воротар відбив м'яч перед собою. Згодом Японія забила вдруге. Асано, який у другому таймі вийшов на заміну, прийняв передачу зі своєї половини поля, увійшов у штрафний майданчик та зблизька прошив Ноєра — 1:2.


У наступному турі збірна Німеччини зіграє проти Іспанії, а Японія протистояти Коста-Риці.


Німеччина — Японія 1:2


Голи: Гюндоган, 33 — Доан, 75, Асано, 83


Німеччина: Ноєр — Зюле, Рюдігер, Шлоттербек, Раум — Кімміх, Гюндоган (Горецка, 67) — Мюллер (Гофманн, 67), Мусіала (Гетце, 79), Гнабрі (Мукоко, 90) — Гаверц (Фюллькруг, 79).


Японія: Гонда — Сакаї (Мінаміно, 75), Йосіда, Ітакура, Нагатомо (Мітома, 57) — Ендо, Танака (Доан, 71) — Д. Іто, Камада, Кубо (Томіясу, 46) — Маеда (Асано, 57).