23 листопада 2022 15:51

Златко Даліч: "Для виходу у плей-оф вистачить чотирьох-п'яти очок"

Головний тренер збірної Хорватії Златко Даліч прокоментував нульову нічию "клітчастих" у матчі з Марокко у стартовому турі ЧС-2022 у Катарі, повідомляє Jutarnji list:


– Ми чекали на важку гру, збірна Марокко оборонялася низьким блоком і дотримувалася компактності, при цьому ми знали, що суперник небезпечний у контратаках. Ми попросили більшість гравців йти вперед, але ми мали не так багато вертикальних передач, не так багато глибини, і не використовували створені можливості. Мабуть, нам не вистачило й рішучості попереду – я очікував трохи більшої агресії в атаці, – резюмував Даліч.


– Нічия на старті чемпіонату світу – цього замало чи ні?


– Ми знаємо, що нам потрібно чотири чи п'ять очок, щоб вийти із групи.


– Наскільки ви задоволені грою Ловрена, якого не всі очікували побачити у стартовому складі, та Влашича, який не провів весь матч?


– Ми вирішили, що в обороні нам потрібний досвід Деяна. А Нікола, на жаль, зазнав ушкодження. Жаль, що він не зміг реалізувати той момент, який у нього був, але там і позиція була непростою, і воротар зіграв добре. Єдина претензія до своїх гравців – нам потрібно було більше рішучості та агресивності та більше вертикальних передач. Зараз не та ситуація, що була чотири роки тому, на нас налаштовуються дещо інакше. Але ми йдемо далі, шкодувати поки нема про що.