22 листопада 2022 19:04

"Це був найвищий рейтинг чемпіонату України": Циганик назвав найпопулярніший матч в історії Прем'єр-ліги

Поєдинок 12-го туру Української Прем'єр-ліги сезону 2013/2014 між Дніпром та Металістом безперечно увійшов до історії елітного дивізіону країни.

Шостого жовтня 2013 року на «Дніпро-Арені» Дніпро Хуанде Рамоса приймав Металіст Мирона Маркевича. Перший тайм залишився за господарями – на голи Віталія Мандзюка та Романа Зозулі харків'яни відповіли лише влучним ударом Едмара.

Друга половина зустрічі обіцяла бути не менш спекотною, але того дня зустріч дограно не було. Після перерви на стадіоні Дніпра згасло світло. Головний арбітр Анатолій Жабченко повів команди з поля, а потім і зовсім переніс гру.

Відомий журналіст Ігор Циганик, згадавши той матч, зазначив, що він був найбільш популярним серед усіх поєдинків УПЛ.


«Той матч, який не дограли через світло. Боюся помилитись, але рейтинг першого тайму цього матчу, який зіграли, був найвищим рейтингом футбольної трансляції чемпіонату України. З усіма Динамо, Шахтарями тощо», – заявив ведучий в ефірі YouTube-каналу «ПРЯМА ЧЕРВОНА».


Зазначимо, що другий тайм гри було проведено вже 4 грудня. Гол Марко Девіча дозволив Металісту забрати з тодішнього Дніпропетровська одне очко.

Нагадаємо, що за підсумками того чемпіонату Дніпро посів історичне друге місце, а харків'яни розташувалися на третій сходинці.