21 листопада 2022 22:51
1

"Я вже 500-й раз говорю": Леоненко залишився здивований одним із матчів ЧС-2022

Легендарний форвард київського Динамо та футбольний експерт Віктор Леоненко висловився з приводу матчу Сенегал – Нідерланди (0:2), який відбувся у рамках першого туру групового етапу ЧС-2022.


Леоненко зазначив, що у матчі Сенегалу проти Нідерландів команди багато грали на перехідних фазах за рахунок якісного пресингу та контрпресингу. На думку фахівця, так і мають грати сучасні команди.


Що впадає у вічі? Скільки було перехоплень у однієї та іншої команд. При чому перехоплень над вигляді обрізок. Тільки чекаєш – у тебе вже забрали м'яч. Як мають оборонятися добрі команди. Перехоплення свідчить, що гравець читає гру. Більшою мірою – це захист та опорна зона.


Як вважає Леоненко, команди з великою кількістю технічних гравців у складі не найкраще гратимуть в обороні, проте вони можуть досягти успіху за рахунок інших компонентів.


У меншій мірі це стосується мене, форвардів або атакуючих гравців. Але я вже в 500 раз кажу, що в основному технарі не вміють відбирати. Додати пресинг, піддавлювання, дрібний фол - і як обігравати цю команду? Я зараз не про Нідерланди, а взагалі, – сказав експерт у своєму Ютуб-блозі.

Зазначимо, що в наступному матчі в рамках чемпіонату світу 2022 року Нідерланди зіграють з Еквадором, а Сенегал з Катаром. Обидва матчі відбудуться 25 листопада.

"При чому перехоплень над вигляді обрізок"

Евгений, скажите, зачем вам укроязычная версия сайта? Читать же её не возможно. Причем такие "перлы" в каждой второй статье, если не каждой первой. Вас заставили создать украинскую версию сайта, и вы, отмахиваясь, просто запускаете тексты через гугл-транслейт? Или у вас работают редакторы, которые не любят украинский язык?
Я специально стараюсь читать украинские версии сайтов, но Динамомания в этом плане стоит особняком по причине некачественного украинского контента.
Отнеситесь к этому вопросу серьезнее, война идёт.