21 листопада 2022 15:21

Роналду: "Якщо я більше нічого не виграю, все одно дуже пишатимусь своєю кар'єрою"

Кріштіану Роналду висловився про тиск перед чемпіонатом світу.


– Чи відчуватимете ви велику відповідальність через те, що це може бути ваш останній чемпіонат світу?


– Так, це п'ятий. Але відповідальність завжди одна й та сама. З того часу, як мені виповнилося 11 років, коли я поїхав з дому, щоб жити один у Лісабоні, на мене була велика відповідальність.

Так, за мною спостерігають набагато уважніше, ніж за іншими, але я відчуваю велику відповідальність і як гравець, і друг, і батько. Це частина мого повсякденного життя.


Мені подобається така відповідальність, але тиск майже завжди один і той же. Я відчуваю це з раннього віку. Іноді я хороший, іноді я поганий, я не ідеальний, але я відчуваю, що можу витримати тиск цього чемпіонату світу.

– Чи справді цей чемпіонат світу важливий для вас, щоб довести світові та вболівальникам «Манчестера», наприклад, що ви, як і раніше, є одним із найкращих у світі і що ви не заслуговуєте сидіти на лаві запасних?


– Якби у 37 років та 8 місяців мені все ще доводилося щось доводити, я б переживав. Після того, що я зробив і вже виграв, це було б несподівано.


Але, звичайно, рік за роком я хочу продовжувати показувати сім'ї та фанатам, що я гаразд. Цей чемпіонат світу важливий, це одна з найважливіших подій у моїй кар'єрі, виграти його – мрія, але якщо я більше нічого не виграю, то все одно дуже пишатимуся своєю кар'єрою, – сказав нападник «Манчестер Юнайтед» та збірної Португалії.