21 листопада 2022 13:18

Райт про роботу на ЧС у Катарі: "Відчуваю себе дуже суперечливо. Ти знаєш, що люди гинули, будуючи стадіони, думаєш про зруйновані життя та сім'ї"

Іан Райт розповів, що відчуває, працюючи на чемпіонаті світу в Катарі.


Колишній нападник «Арсеналу» та збірної Англії є експертом телеканалу ITV.


«Я почуваюся дуже суперечливим, якщо бути до кінця чесним. Коли я приїхав до аеропорту в суботу, побачив, як співають фанати, то почав відчувати, що так і має бути.


У такі моменти потрібно зупиняти себе, бо ти знаєш, що сталося, ти бачив міста і те, як швидко вони виросли, і ти знаєш, що люди гинули, будуючи ці стадіони.


Потім ти думаєш про сім'ї, зруйновані життя, зруйновані сім'ї, а потім думаєш про компенсацію, про відсутність зобов'язань по відношенню до жертв.


Я також маю думати про повернення додому, до моєї власної країни, думати про покоління «Уіндраш» (у 2018 році розгорівся скандал через те, що МВС Великобританії провело неправомірну депортацію постійних резидентів Великобританії до країн, з яких вони приїхали до Великої Британії. .) і про те, що 80% цих людей не отримали грошей і померли в очікуванні.


Коли ти вказуєш на когось пальцем, ти вказуєш на себе трьома пальцями. Але в той же час усе, чого ти хочеш для цих людей, – це щоб вони отримали компенсацію та справедливість, на яку вони заслуговують», – сказав Райт.