20 листопада 2022 14:01

УПЛ. "Минай" - "Металіст" 1:0. Сюрприз на містку від одних, а на полі - від інших

На офіційному рівні "Минай" та "Металіст" досі не зустрічалися. Тож родзинки для передісторії матчу треба було шукати десь глибоко… Якби не сенсаційні передігрові події: харків'ян на поєдинок проти закарпатців несподівано вивів Василь Кобін. Несподівано, бо інформація про зміни на тренерському містку не просочувалася, не було ніяких інсайдів. Власне, вже в ході матчу нам підтвердили у клубі: Кобін досі спортивний директор. Але керував грою повноцінно як тренер: обмінювався рукостисканнями з Шараном, проводив заміни, підказував футболістам з технічної зони. Ратій сидів позаду.


Залишилося вияснити, чи це разова акція (Кобін добре знає "Минай", можливо, його знання застосували у тренерській площині окремо на цей матч), чи все ж після серії невдалих результатів дует Ратій/Призетко втратив довіру. Однак це вже питання майбутнього. Зараз констатуємо, що "Металіст" Кобіна не мав переваги над суперником у першому таймі. Хоча мав небезпечні моменти.


Зокрема, удар Підлепенця – було дуже цікаво, але м'яч пролетів вище воріт. Були шанси завдати результативного удару й після прострілу Прядуна, однак ніхто з партнерів не відгукнувся на передачу. Нарешті, наприкінці тайму Книш програв Бандурі ближній бій. Спалахи активності у виконанні харків'ян не залишалися непоміченими, хоча цілісності грі не забезпечували.


Практично це саме можна сказати й про "Минай". Закарпатці довго проводили розвідку, а Шаран постійно виголошував незадоволення з технічної зони. Але мало-помалу господарі віднайшли шляхи до воріт Костика. Щоправда, в унісон з претензіями до арбітра, коли той не зафіксував фол при падінні Вишневського після скидання Кулієва. Хоча, якщо відверто, забивати повинен був сам Ельдар секундами раніше.


Справжній, безапеляційний, не затьмарений нічим момент – це удар Немчанінова головою після подачі від кутового прапорця. Рахунок на табло не змінився, однак лік гольових моментів більш-менш підрівнявся. Чи справедлива нічия за підсумком першої половини зустрічі? Швидше так, ніж ні.


У другому таймі продовжилися претензії закарпатців до суддівства. Цього разу вважали, що м'яч влучив комусь з гравців "Металіста" в руку під час ривка Кулієва до штрафної площі. Претензії претензіями, але найнадійніше – це самим забивати гри. Для цього були шанси у Воробчака та Кулієва. Позиції для ударів видалися цілком зручними, але самі удари – неоковирні.


Краще було, коли стріляв Вітенчук, але на заваді став хтось з захисників команди-суперниці, виставивши блок. Потроху ініціатива відходила до "Миная", на що повинен був реагувати Кобін.


Повинен був, але не реагував, тож найяскравішою подією харків'ян у цьому матчі й надалі залишалася поява на містку Кобіна. "Металіст" переважно захищався. Коли бив Кулієв здалеку, то ще спокійно. А коли відбувся простріл на Вишневського, то володіння Костика охопила паніка. Але пробив нападник низом невдало (в блок). Добивання від Воробчака також не дало успіху.


Проблеми з реалізацією у закарпатців проявлялися у попередніх поєдинках й подавали ознаки сьогодні. Але були подолані. Це у моменті, коли пройшла флангова подача, а Вишневський, "зависнуши" у повітрі, ефектно пробив головою.


Історичний момент – перша домашня перемога Шарана на чолі "Миная". А "Металістові" Кобін не допоміг. Його поява на тренерському містку так і залишилася єдиним сюрпризом від харків'ян.


УПЛ. 14-й тур. 20.11.2022
Минай. Стадион: "Минай-Арена"


ФК Минай - Металлист 1:0
Гол: Олег Вишневский 86


ФК Минай: Александр Бандура, Тарас Дмитрук, Иван Трубочкин (Валерий Рогозинский 90+2), Эльдар Кулиев (Даниил Колесник 77), Назарий Воробчак (Дмитрий Касимов 90+2), Егор Твердохлеб, Дмитрий Немчанинов, Олег Горин, Алексей Хахлев, Вадим Витенчук, Олег Вишневский (Антон Байдал 88)


Металлист: Орест Костик, Александр Мизюк, Андрей Ралюченко, Дмитрий Коркишко (Даниил Кныш 19), Максим Прядун, Егор Картушов (Егор Демченко 84), Евгений Подлепенец, Максим Багачанский (Сергей Панасенко 58), Егор Клименчук, Александр Каплиенко, Юрий Романюк (Дмитрий Шамич 58)


Попередження: Юрий Романюк 50, Егор Клименчук 56, Андрей Ралюченко 69