19 листопада 2022 10:48

Інфантіно: "Односторонній моральний урок Катару з боку Європи – просто лицемірство"

Президент ФІФА Джанні Інфантіно назвав лицемірством турботу європейців про права робітників-мігрантів на чемпіонаті світу 2022 року в Катарі.


«Якщо європейці справді переживають про долю цих людей (робітників-мігрантів. — Прим.), то вони можуть створити законні канали, якими ці працівники зможуть переїхати до Європи і влаштуватися на найкращу посаду. Дайте їм якесь майбутнє, якусь надію.


Цей односторонній моральний урок з боку Європи просто лицемірство. Я дивуюсь, чому ніхто не визнає того прогресу, який досяг Катар із 2016 року.


Мені важко зрозуміти критику. Ми повинні інвестувати в допомогу цим людям, в освіту та дати їм краще майбутнє та більше надії. Багато речей не ідеальні, але реформи та зміни вимагають часу», — наводить слова Інфантіно з прес-конференції журналіст ВВС Шамун Хавез у своєму «твіттері».


Чемпіонат світу з футболу вперше пройде у країні Близького Сходу. Проведення турніру в Катарі зазнало масової критики у зв'язку з порушенням прав людини, низькою оплатою праці робітників-мігрантів та організацією мундіалю. Старт турніру вже завтра, 20 листопада. У матчі відкриття зіграють господарі турніру, збірна Катару та команда Еквадору.