18 листопада 2022 22:06

Рафінья закликав бразильських уболівальників забути про політику та підтримувати "селесао"

Вінгер "Барселони" та збірної Бразилії Рафінья звернувся до вболівальників з проханням забути про політичні чвари всередині країни та сконцентруватися на підтримці "селесао" на чемпіонаті світу в Катарі, повідомляє football-espana.net. Оскільки нещодавні президентські вибори у Бразилії внесли неабиякий розкол у громадянське суспільство.


Згідно з підрахунком голосів, 77-річний "лівий" кандидат Лула да Сілва, який уже керував Бразилією, знову повернувся до влади, випередивши "вкрай правого" президента Жаїра Болсонару лише на 1.7%. І хоча Болсонару погодився передати владу, але його прихильники перекривали дороги, і навіть на роздягальні збірної Бразилії далася взнаки політична конкуренція: у своїх соцмережах Дані Алвес і Неймар активно підтримували Болсонару, форвард ПСЖ навіть висловив розчарування результатами виборів – це порушило укладений між футболом політичного нейтралітету. Натомість Рафінья вкотре закликав свою батьківщину об'єднатися заради Мундіалю:


"Ми розраховуємо на загальну підтримку, щоб разом могли далеко просунутися у Катарі. У нас хороша команда, в якій зібрані якісні та працездатні футболісти, ми всі добре ладнаємо один з одним – впевнений, сила нашої команди дозволить дійти до фіналу та виграти титул. Країна розділена після виборів, але я прошу людей ще раз зібратися разом, як єдина країна, щоб надіслати нам позитивну енергію під час чемпіонату світу з футболу", – резюмував Рафінья.