18 листопада 2022 18:50

Павелко каже, що голосував проти Шуфрича та Суркіса як членів НОК. Але в офіційних результатах по Шуфричу – 0 голосів проти

Потужна заява Андрія Шевченка стала справжнім прецедентом в українському спорті. Слідом за легендою футболу своє членство у НОК України призупинив й президент УАФ Андрій Павелко, який у попередньому складі був одним з віцепрезидентів організації.

«Підсумки вчорашньої ХХХVIІ Генеральної асамблеї НОК України викликали величезний резонанс у суспільстві. Що абсолютно закономірно, зважаючи на обрання до складу членів НОК представників забороненої в Україні партії ОПЗЖ.


В той час, як увесь світ бойкотує участь російських спортсменів у змаганнях всіх рівнів, до складу українського олімпійського комітету включають осіб від проросійських політичних угруповувань.


Я особисто голосував проти відповідних рішень», – написав він у своєму фейсбуці.


От тільки проблема: щонайменше в одному голосуванні Павелко точно не голосував проти. Воно стосується обрання Нестора Шуфрича.


Адже, як ми вже пояснювали, Шуфрича обирали у два етапи. Спочатку взагалі розглядали його включення до списків – адже він (точніше, очолювана ним Федерація стрільби з лука) пропустив термін подання кандидатур


У цьому голосуванні було 6 голосів проти – окей, нехай сумнів таємного голосування буде на стороні Андрія Павелка.



Але це голосування ще не робило Шуфрича повноправним членом НОК України. Його зробило таким голосування за весь список представників від спортивних федерацій.




У цьому голосуванні... було 0 голосів проти. Нуль. Жодного.



І це, насправді, претензія не лише до Павелка – а до абсолютно усіх членів НОК, хто мав право голосу.


Щодо Суркіса теж лишаємо сумнів на користь Павелка – за список із ним було віддано аж 11 голосів проти.



При цьому Павелко у минулому складі НОК спокійно працював разом з Григорієм Суркісом. Шуфрич тоді теж був одним з членів НОК.