18 листопада 2022 15:07

"Зоря" розгромила "Олександрію" в матчі з голами Булеци та колишніх динамівців

У Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського програму 14-го туру української Прем'єр-ліги відкрив матч між луганською «Зорею» та «Олександрією». Це була зустріч прямих конкурентів не лише за єврокубкову зону, а й за один із комплектів медалей.


У першому таймі команда Патріка ван Леувена була набагато ближчою до того, щоб повести в рахунку. На екваторі першого тайму Сергій Булеца вивів Дмитра Мишньова на побачення з воротарем «Олександрії», проте м'яч після його удару пролетів над поперечкою.

Незадовго до перерви вже сам Булеца ледь не засмутив колектив Юрія Гури: удар із 18 метрів призвів до потрапляння м'яча у верхній каркас воріт. Перший тайм завершився із нудними нулями на табло. Голи команди залишили на другу половину гри.

На 62-й хвилині луганчани таки дотиснули суперників. Богдан Бутко на лівому фланзі відпасував Мишньову, той у дотик м'яко закинув м'яч у штрафний майданчик, куди забіг Бутко і переграв Білика. Причому воротар «Олександрії» на виході ледве дотягнувся до м'яча рукою, однак у результаті був обіграний, Бутко забив по суті у порожні ворота.

А через 6 хвилин «Зоря» подвоїла свою перевагу, фактично знявши питання про результат поєдинку з порядку денного. Булеца прийняв м'яч на груди поблизу штрафного майданчика і з льоту ударом лівою ногою відправив м'яч під поперечку. Гол, який має всі шанси стати найкрасивішим у турі.

На куражі підопічні ван Леувена довели рахунок до розгромного. Бутко з лівого флангу прострілював у сторону воріт, Білик, певно, чекав, що хтось замикатиме, але м'яч пролетів повз усіх і влетів у сітку, нікого не зачепивши. Для 31-річного екс-гравця збірної України це дебютні голи за «Зорю» та перший дубль у кар'єрі.

Здавалося, що гірше для олександрійців вже не може бути, але вже на 75-й хвилині Білику довелося вчетверте виймати м'яч із сітки власних воріт. Назарій Русин забіг у штрафний майданчик і прострілив на Дениса Антюха, якому залишалося лише не промахнутися по порожніх воротах.

І все ж таки «Олександрія» забила свій гол престижу. За 12 хвилин до кінця основного часу Сергій Рибалка продемонстрував найвищий рівень майстерності, сильним та точним ударом зі штрафного вразивши верхній кут воріт Дмитра Мацапури.

4:1 – «Зоря» відірвалася від «Олександрії» на три очки в турнірній таблиці та закріпилася на третій сходинці. При цьому у команди Юрія Гури залишається гра в запасі, тож вся боротьба за бронзові медалі, в якій фаворитом багато хто вважає київське «Динамо», ще попереду.

Українська Прем'єр-ліга. 14 тур.

«Зоря» – «Олександрія» – 4:1

Голи: Бутко (62, 70), Булеца (68), Антюх (75) – Рибалка (78)

Попередження: Кирюханцев (50), Батагов (59) – Дячук (89)

«Зоря»: Мацапура, Бутко, Батагов, Імереков, Данченко, Чурко, Бражко, Антюх (Нагнойний, 81), Булеца (Алефіренко, 81), Кирюханцев (Вантух, 67), Мишньов (Русин, 67).

«Олександрія»: Білик, Бабогло, Мірошніченко, Цуріков, Рибалка, Бондаренко (Дячук, 85), Дришлюк (В.Волошин, 69), Третьяков (Копина, 80), Кожушко (Шулянський, 80), Костишин (Ковалець, 80), Демченко.

Арбітр: Євген Арановський (Київ)

Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського