16 листопада 2022 17:30

Роберто Мартінес: "Куртуа заслужив "Золотий м'яч". На моїй пам'яті він перший воротар, який зіграв таку роль у перемозі в Лізі чемпіонів"

Роберто Мартінес вважає, що Тібо Куртуа заслуговував на виграти «Золотий м'яч».


– Куртуа став кращим у тому, що він робив у 2018-му (Тібо був визнаний найкращим воротарем чемпіонату світу – прим.). На моїй пам'яті він перший воротар, який зіграв таку значну роль у перемозі у Лізі чемпіонів.

У футболі різні критерії, коли справа доходить до порівняння польових гравців із воротарями, але, як на мене, Тібо заслужив «Золотий м'яч». Такого не траплялося з 1970-х років (Лев Яшин отримав «Золотий м'яч» 1963-го – прим.), але результати Куртуа у Лізі чемпіонів показують, що він унікальний гравець.


- Чи він у своєму зеніті?

– Ми завжди бачили, який він. У 2018 році, будучи найкращим воротарем чемпіонату світу, він пережив дуже важкі попередні моменти після прибуття до «Реалу». Ось де він показав свій рівень зрілості.

Він ніколи не визнавав поразок і хотів дуже старанно працювати. Ми в Бельгії дуже пишаємось ним, і він ознаменує цілу епоху. У майбутньому це дуже змінить підготовку молодих бельгійських воротарів, – сказав головний тренер збірної Бельгії.