13 листопада 2022 13:04

Неймар: "Несправедлива критика дуже ранить. Такої статистики не було б, якби я не тренувався, а травми – частина життя будь-якого спортсмена. Я не вибираю їх"

Нападник «ПСЖ» та збірної Бразилії Неймар розповів, як ставиться до критики.


- Чи важко бути Неймаром?


- Залежить від того, як подивитися. Для мене немає. Чи одержую я багато звинувачень? Так. Чи стикаюся з несправедливою критикою? Так. Чи маю те, що йде на користь і приносить задоволення? Так. Я бережу це.


Через те, що я Неймар, довкола мене багато несправедливості. Я всю кар'єру багато слухаю подумки. І досі я чую речі, в яких немає сенсу. У мене б зараз не було такої статистики, якби під час кар'єри я не дбав про себе, якби не тренувався, якби не боровся за все те, що в мене є.


Я не можу бити рекорди щодня. Коли я роблю це, то домагаюся цього так? Ні звичайно. Я працював і тренувався заради цього. Я багато чого відмовився заради цього. У цьому сенсі мене дуже ранить несправедлива критика, бо ніхто не знає, через що я насправді проходжу. Ніхто не знає, що я роблю щодня. Люди, які мені близькі, по-справжньому знають, на що я йду заради того, щоб добре грати, бути готовим на 100% та обходитися без травм.

Травми трапляються, але це частина життя будь-якого спортсмена чи футболіста. На жаль, вони завжди приходять у той момент, коли ти на них не чекаєш. Я не вибираю це. Щодня я дбаю про себе, готуюся і роблю те, що маю. Того дня, коли мені більше не захочеться дбати про себе, я закінчу кар'єру.

Люди повинні зрозуміти, що я живу не так, як вони це собі уявляють. Я тут, щоб бити рекорди та спробувати написати історію у збірній Бразилії. Я вже написав велику історію у збірній і, звичайно, хочу красиво закінчити її, – сказав Неймар.