9 листопада 2022 14:17

Гвардіола про ЧС у середині сезону: "Це божевілля – у суботу ми граємо, а в неділю гравці вже будуть у збірних. Що потім – краще не думати. Мабуть, гратимуть фізіотерапевти"

Пеп Гвардіола висловився про те, як зимовий чемпіонат світу впливає на гравців.


«У нас божевільний сезон – гравці не можуть відпочити і постійно оглядаються на чемпіонат світу. Травма у матчі з «Брентфордом» не вплине на результати у Прем'єр-лізі, але ви пропустите чемпіонат світу.


Місяць тому я міг попросити гравців зосередитись, але тепер чемпіонат світу вже не за горами. У суботу ми граємо, а в неділю вони вже будуть у своїх збірних.


Гравці просто не можуть не думати про це, і я на їхньому місці робив би те саме.

У Німеччині перша гра після чемпіонату світу відбудеться 20 січня, а ми розпочинаємо 26 грудня. Про те, що буде після чемпіонату світу, краще і зовсім не думати. Якщо гравці збірних не будуть доступні, мабуть доведеться задіяти гравців з академії або, скажімо, клубних фізіотерапевтів», – сказав Гвардіола з іронією.


Якщо «Манчестер Сіті» пройде «Челсі» у Кубку англійської ліги, то манкуніанцям доведеться провести матч четвертого раунду за кілька днів після фіналу чемпіонату світу, який відбудеться 18 грудня.