5 листопада 2022 12:26

Саутгейт про Катар: "Ми маємо поважати країну з культурою, релігією та традиціями, відмінними від наших. Але ми можемо пролити світло на аспекти, які можна покращити"

Гарет Саутгейт висловився про проведення чемпіонату світу у Катарі.


– У Катарі пройде, мабуть, найспірніший чемпіонат світу в історії з огляду на питання про права людини та експлуатацію мігрантів. Харрі Кейн та інші капітани носитимуть різнокольорову пов'язку One Love на знак підтримки меншин та різноманітності. Цього достатньо?

– Після обговорення з правозахисними асоціаціями ми як представники збірних вимагали компенсації для працівників чемпіонату світу, а також створення для них центру в Катарі. Але ми також маємо бути реалістами щодо цілей, яких ми можемо досягти.

Катар - це країна з іншою релігією, вона складна: потрібно знайти правильний баланс. Наприклад, я вже три рази був у Катарі, і всі працівники цього заходу ясно сказали мені, що вони хочуть, щоб чемпіонат світу відбувся – тому що це також може сприяти здійсненню змін, навіть якщо ми просто обговорюватимемо ці теми.


Звичайно, це не буде схожим на чемпіонат світу на Заході. Але ми маємо поважати країну з культурою, релігією та традиціями, відмінними від наших. Я не думаю, що я та людина, яка повинна говорити, як треба керувати чужою країною.

Але, звичайно, ми маємо відповідальність і можливість пролити світло на деякі аспекти, які можна покращити. Це вже багато для того, щоб мати можливість змінити щось, – сказав головний тренер збірної Англії.

ЧС-2022 пройде з 20 листопада до 18 грудня.