4 листопада 2022 17:13

Кроос: "Якби мені довелося обирати найкращого тренера, вибрав би Гвардіолу"

Півзахисник мадридського «Реала» та збірної Німеччини Тоні Кроос розповів про свій перехід в іспанську команду з мюнхенської «Баварії» у 2014 році та роботу з головним тренером «Манчестер Сіті» Хосепом Гвардіолою в німецькому клубі.

«Гвардіола боровся за те, щоб я залишився у „Баварії“ до останнього дня. Якби мені довелося обирати найкращого тренера, вибрав би його. Мені дуже подобалося грати під його початком, я багато чого навчився, і це допомогло мені прогресувати. Але потім мені треба було вирішити, чи підписувати новий контракт ще на п'ять років, знаючи, що Пеп може піти з команди раніше. Це було важке рішення, адже воно могло вплинути на багато років моєї кар'єри. Зрештою, все вирішилося просто — ми не дійшли нової угоди з клубом. Я вважав, що зарплата, яку я хотів, заслужена, вони дивилися на це інакше. Це було моє рішення, вони не хотіли платити мені, тож я пішов», — наводить слова півзахисника Marca.


Кроос перейшов у «Реал» із «Баварії» у 2014 році. За мадридський клуб футболіст зіграв 382 матчі, в яких забив 25 голів та зробив 86 гольових передач.