28 жовтня 2022 17:31

Златан Ібрагімович: "Поки я можу показувати результати, я все одно гратиму"

Форвард «Мілана» розповів про те, що чекає на нього в майбутньому, і про те, що вогонь, який все ще горить усередині, має вирішальне значення для його товаришів за командою.


«У мене велика пристрасть до своєї гри. У мене зараз інша ситуація з моїм віком і з товаришами по команді, які у мене є, але я насолоджуюся кожним днем, тому що я думаю, що коли ви кинете футбол, ви нудьгуватимете за ним так сильно, що не захочете шкодувати, про те, що говорили, що я мав продовжувати грати.


Я намагаюся залишатися на одному рівні з цими молодими хлопцями, які старанно працюють, і просто тримати ритм. Я хочу бути здоровим, і коли я на цьому рівні, я продовжую грати і дивитися, як далеко я можу зайти.


Поки я можу показувати результати, я все одно гратиму. Того дня, коли я сповільнююся, я хочу, щоб люди довкола мене були чесними і говорили, що він сповільнюється, і тоді я буду реалістом.


Я думаю, що в моєму випадку у мене є цей драйв, я хочу ставати краще з кожним днем. У мене менталітет, що якщо я недостатньо старанно працюю, я погано почуваюся.

І я думаю, що це веде вас далеко, це виводить вас на рівень, де ви кидаєте виклик своєму тілу, тому що вся робота полягає в тому, щоб кидати виклик самому собі. Як далеко ви можете дістатися? Як далеко ви можете донести своє тіло?


Златан мав іншу серйозну проблему з коліном, коли він грав за «Манчестер Юнайтед», і тоді ходили розмови про те, що це покінчило його кар'єрі. Однак це було п'ять років тому, тому те, що він все ще думає про гру, свідчить про його силу духу.


«Це була моя перша серйозна травма, тож усе було для мене новим. Я дійсно не знав, чого очікував, що мене чекало попереду, коли я був у тій ситуації.


Спочатку я трохи боявся, бо не знав, чи зможу я повернутись і що станеться. Але поступово, день у день, я приймав це. Це було більше ментальне, я мав зберігати спокій, зберігати терпіння та, скажімо так, проводити нудні тренування».


Було багато розмов про майбутнє Серії А, враховуючи розрив між іншими європейськими лігами і Прем'єр-лігою з точки зору зароблених грошей.

«Гроші приносять можливості. Гроші приносять альтернативи, які, можливо, інші не можуть принести, і ажіотаж у Прем'єр-лізі набагато більший, ніж у Серії А, і тому економіка там набагато більша.


Але це робить його захоплюючим ще й тому, що італійським клубам стає непросто обіграти інші клуби… проте ми професійні гравці, а м'яч, як і раніше, круглий, і ми робимо те саме».