28 жовтня 2022 11:48

ФІФА пригрозила відсторонити збірну Тунісу від ЧС-2022

Участь збірної Тунісу в майбутньому Чемпіонаті світу опинилася під загрозою після того, як міністр молоді та спорту цієї країни Камель Дегіш заявив про можливість "розпуску федеральних офісів різних дисциплін" — причому ФІФА, схоже, вважає, що він має на увазі Туніську футбольну асоціацію (FTF), повідомляє Goal.


ФІФА попросила роз'яснити коментар міністра молоді та спорту Тунісу, надіславши відповідний лист, де вказується на "спроби державної влади втрутитися у внутрішні справи федерації футболу Тунісу та погрози розпустити офіс FTF".

Також у листі йдеться: "У зв’язку з цим ми хотіли б нагадати вам, що асоціації-члени ФІФА юридично зобов’язані вести свої справи незалежно та без неправомірного вплив впливу третіх сторін. Будь-яке недотримання цих зобов’язань може призвести до накладення санкцій згідно із законами ФІФА, включаючи призупинення діяльності відповідної асоціації".

Якщо ФІФА вживе заходів, то це може означати заборону збірній Тунісу брати участь у Чемпіонаті світу з футболу 2022 року в Катарі, який розпочнеться 20 листопада. Наразі тунісці перебувають у групі D разом з Данією, Австралією і Францією.