28 жовтня 2022 10:02

"Чи повеселився я? Ні. Чи задоволений я? Так". Моурінью – про перемогу над ХІКом у Лізі Європи

Головний тренер «Роми» Жозе Моурінью прокоментував перемогу над фінським ХІКом (2:1) у матчі 5-го туру групового етапу Ліги Європи.


«Чи повеселився я? Ні. Чи задоволений я? Так. Результат став вирішальним, ми горда команда і хотіли перемогти з огляду на те, що ми програли останній матч у Серії А. Це був хороший матч у багатьох аспектах. Вольпато зіграв свій перший у стартовому складі, Фатіканті дебютував за улюблену „Рому“, ми уникли травм, якщо не брати до уваги захворілого Ібаньєса, який залишився в готелі. Ми маємо чинити опір, виживати в цій Лізі Європи. Нам це вдалося і ми живі до останньої зустрічі: тепер ми очікуємо, що «Олімпіко» допоможе нам, як це сталося торік у вирішальному матчі з „Буде-Глімт“.

У нас відбувається накопичення втоми. Першою поразкою від «Лудогірця» ми поставили себе в ситуацію тиску, потім була несправедлива поразка від «Бетіса». Ми мали моральний обов'язок перемогти і для людей, які приїхали з Риму. Це було важливо, тепер давайте трохи відпочинемо.


Молоді футболісти? Ця свіжість хороша для команди, італійського футболу, а також для мене. У моїй кар'єрі я тренував команди з безліччю чемпіонів, у яких важко було дати грати молоді. Помічати, як вони ростуть – це задоволення, коли можеш бачити радість у їхніх очах. Але важливо, щоб ці діти не збожеволіли, а для цього покоління це нелегко», — цитує Моурінью La Gazzetta dello Sport.