27 жовтня 2022 13:54

Сергій ДІРЯВКА: "Потрібен план на гру, який футболісти "Динамо" можуть виконати"

Сьогодні українські представники у Лізі Європи та Лізі конференцій проведуть свої чергові поєдинки. Динамо на Кіпрі зіграє проти місцевого АЕКу, а Дніпро-1 у Словаччині протистоятиме ще одному представнику Кіпру, Аполлону. Про перспективи українців у Європі сайту zbirna.com розповів колишній захисник Дніпра та збірної України Сергій ДІРЯВКА.


«Динамо має проблему з виконавцями, які ведуть гру»
«Не секрет, що у Динамо зараз криза, і криза ця, на мій погляд, у роздягальні. Думаю, що і Мірча Луческу дає такі завдання футболістам, які вони на даний момент не можуть виконати. Що я, наприклад, маю на увазі: якщо згадати гол, який у матчі з Ренном привіз Попов, то всі на нього потім накинулися. Але це був прорахунок тренерського штабу. Денис не сильний на м'ячі, а йому часто його тикали, до того ж він ще й діяв на незвичній для себе позиції лівого центрального захисника. Його, як на мене, просто підставили.

Команді дуже не вистачає Шапаренка. Динамо взагалі має проблему з виконавцями, які ведуть гру, якісно рухають м'яч вперед. Сидорчук? Це суто опорний півзахисник, він уповільнює гру, але це його стиль. Одного Буяльського замало. Враховуючи всі ці фактори, потрібно виробити план на матч з АЕКом так, щоб гравці могли його реалізувати. Це мої думки, і я в жодному разі нікому нічого не нав'язую. І дуже важливим буде психологічний стан колективу. Кожна гра, це прояв майстерності, професіоналізму. І якщо футболісти вийдуть на поле з думкою, що відступати просто нікуди, треба дістати із себе всі резерви, то перемога обов'язково прийде. У класі динамівці не поступаються своєму супернику».

«Важливо щоб у Дніпра-1» спрацювали стандарти»
«Почну з того, що мені подобається робота та ідеї тренерського штабу Дніпра-1. У команді хороший підбір виконавців. До складу плавно вводилася молодь (дуже подобаються дії Рубчинського), але через щільний графік матчів пішли травми, тому останні поєдинки були для дніпрян складними, і це, до речі, найбільше хвилює мене перед грою з Аполлоном. На Кіпрі однозначно буде непросто, оскільки суперник до цієї зустрічі підійде зовсім іншою командою. Втім, Олександр Кучер, що мені теж дуже подобається, вміє підлаштовуватись під оппонента.

Мені здається, що дніпряни у цьому матчі діятимуть другим номером і шукатимуть щастя у контргрі. Я покладаю дуже великі надії на лінію оборони, вони знайшли оптимальний варіант, особливо коли в центрі діють Олександр Сваток та Едуард Сарапій. І дуже важливо, щоб у дніпрян спрацювали стандарти, вони добре використовують цей компонент гри. Загалом у мене оптимістичні прогнози на те, що Дніпро-1 зможе пробитися до плей-офф Ліги конференцій».


Фото - СК "Днiпро-1"