24 жовтня 2022 08:33

Жозе МОУРІНЬЮ: "Вітаю "Наполі" із незаслуженою перемогою"

Після мінімальної домашньої поразки від "Наполі", яка зміцнила лідерство неаполітанців у Серії А, наставник "Роми" Жозе Моуріньо вважає результат незакономірним, посилаючись на велику кількість травм і попереджень у гравців римлян, а також на не найкраще суддівство Массиміліано Ірраті, повідомляє football-italia.net. Матч справді міг завершитися нульовою нічиєю, якби не Віктор Осімхен, який вийшов у старті вперше за півтора місяці, та вигравши боротьбу у Кріса Смоллінга, забив з досить гострого кута:


– Наш перфоманс був достатнім, щоб не програти. Я хотів перемогти, як і суперник, у нас і в них було кілька ударів по воротах, але в них ще один, переможний. Це був складний матч, цілком контрольований, навіть після кількох попереджень ми нав'язували боротьбу, і "Наполі" забив в одній із рідкісних атак – але якби Крістанте не мав попередження, він міг би сфолити раніше і не дати "Наполі" розвинути атаку. Але наші гравці вже втомилися, а я не мав варіантів замін, щоб підтримувати темп. Карсдорп не готовий грати 90 хвилин, але довелося його ставити, бо захворів Залевський. Спінаццола відіграв весь матч, Пеллегріні відчув м'язовий дискомфорт і попросив заміну – я вичавив з нього все. Травмований і Неманья Матіч, тож після 70 хвилин гри нам стало дуже складно. Але можу тільки обійняти своїх гравців – вони зробили все можливе, як на мене, цього було достатньо, щоб не програти. Ми знали, що хтось заб'є гол – той і переможе, "Наполі" вдалося це зробити, але я все ж таки відчуваю несправедливість.


Ми також мали ситуації, коли від Дзаньоло було потрібно просто продавити захисника. Були ситуації, коли потрібний був талант вичавити максимум із мінімуму, але сьогодні нам це не вдалося – відсутність ротації, травми, втома та попередження. До речі, я не хочу говорити про суддівство Ірраті, він – добрий, врівноважений арбітр. Хоча були моменти під час гри, які мені не сподобалися – Спінаццола протистояв хлопцеві, який завжди "пірнає", але Ірраті залишив поза увагою "пірнання" Лосано. "Наполі" лише після сімдесятої хвилини більше контролював м'яч – лише через нашу втому, до того ми дуже добре контролювали дії суперника, враховуючи наш потенціал та склад, у якому на лаві запасних було четверо хлопців із Примавери. У нашій команді навіть одна травма – проблема, а три чи чотири – величезна проблема. Не люблю програвати, але повертаюся додому з позитивними емоціями від своїх хлопців.


Хоча нам треба бути рішучішими у фінальній третині поля – гольові моменти виникають там, небезпечні удари у статистиці йдуть звідти. Мене засмутила наша втома, тому що не було гри в середині тижня, але загалом ми були дуже напруженими. Вітаю "Наполі" із незаслуженою перемогою, вітаю свою команду із незаслуженою поразкою. А суддю Ірраті – добру людину, яка провела не найкращу гру – привітаю з тим, що у неї сьогодні був вихідний день – резюмував Моуріньо.