16 жовтня 2022 21:45
5

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Незрозуміло, як Забарний міг так обробити м'яч. Нічого небезпечного епізод не віщував, треба було зіграти просто"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу після матчу із "Шахтарем".

- "Шахтар" заслужив на цю перемогу, яка відбулася на тлі наших неймовірних помилок. "Шахтар" був свіжішим і грав на інших швидкостях. У нас не вдалося піднятися на цей рівень швидкості. Ми поступалися у цьому компоненті супернику.

Гра була рiвною до певного моменту, поки ми не пропустили вiд суперника при кутовому, коли пропустили перший гол. При іншому кутовому був епізод із пенальті. Відсутність концентрації уваги при стандартах дозволила супернику забити м'яч та заробити пенальті. Руслан – молодець. Витяг цей м'яч. Початок другого тайму був добрим. Нам вдалося забити хороший гол, але відразу, буквально за хвилину, пропустили випад суперника. Судаков протяг м'яч, Мудрик увійшов у середину... Це те, про що я казав. Він добре це робить. Потрібна була підстраховка партнерів у середині поля. У першому таймі ми чудово справлялися з цими проходами Мудрика, а у другому пропустили, і він забив гол. Відразу прийшла червона картка та третій гол. Теж на тлі наших помилок. Довга передача, яку мав прочитати воротар та захисники. Помилки призводять до голів, а голи – це перемога.

Всі ці помилки, за які нас покарав суперник, є неприпустимим для мене. Незрозуміло, як Забарний міг так оробити цей м'яч. Нічого небезпечного не було, треба було просто зіграти, а він відпустив м'яч. Напевно, судді могли обмежитись і жовтою карткою, бо, здається, ще один наш гравець був трохи нижче. Але суперник використав свій шанс, а вилучення відбулося. Після другого голу "Шахтар" контролював перебіг матчу. Ми ж поспішали, метушилися плюс залишились у меншості. Я не бачив впевненості у діях своїх підопічних.


- Як готуватиметеся до наступного матчу проти "Металіста"?

- Потрібно буде зробити якісь заміни. Завтра знову рано-вранці виїжджаємо до Києва. Потрібно буде спробувати награти свіжіших гравців. Хоча в нас буде лише один тренувальний день. Адже ми не тренуємося, а лише катаємось. Буяльського, Сидорчука та Циганкова я взагалі звільнив від тренувань на два дні. Окрім відновлювальних заходів відсутні й тренування, які мають підтримувати команду у добрих кондиціях. Сподіваюся, що до четверга хлопці встигнуть відновитись. Можливо, будуть зміни у складі, у старті вийдуть свіжіші гравці. Зрозуміло, Забарний точно не зіграє.

- Чому не грають новачки? Лонвейк, Перріс, Діалло - це атакуючі футболісти, а "Динамо" сьогодні потрібно було відіграватись...


– Я щодня бачу їх на тренуваннях. Вони поки що не готові грати, вони мають зігратися з іншими футболістами, адаптуватися до команди, а команда – до них. Важко проводити експерименти вже за кілька днів після того, як гравці приходять до команди.


- Ви сказали, що "Динамо" програло "Шахтарю" у швидкості. А раніше ваша команда в Лізі Європи програвала за швидкістю "Ренну", "Фенербахче". Чому так відбувається? Чи не хочете вибачитись перед уболівальниками "Динамо" за таку гру?


- Я навпаки підбадьорюю своїх гравців і намагаюся підняти моральний дух. У таких ситуаціях складно. Прекрасно розумію, що ви маєте на увазі, але потрібно входити і в становище команди, яка постійно роз'їжджає – знаходиться в дорозі та змінює поля, готелі, країни. Ці проблеми позначаються загальному стані гравців.

Не можу сказати, що у матчах, у яких ми програли, суперники домінували та мали велику перевагу. Перевага - це забиті голи суперників, які надходили після великих індивідуальних помилок наших футболістів. Одного-двох.


Нині нічого не зміниться. Будуть ті самі умови – переїзди, автобуси, літаки. У такій ситуації складно зберегти концентрацію, моральний стан, тим більше, коли йде серія невдалих матчів. На мою думку, переломним моментом був програш "Бенфіці" та виліт із Ліги чемпіонів. Було спустошення та невдачі пішли чергою, ніби в нашій грі щось порвалося. Чогось не вистачало, але ми все одно не поступалися суперникам. Повторюся, результат матчів вирішували деталі, якісь індивідуальні помилки, які призводили до цих поразок. Те саме стосується сьогоднішньої гри.


Зараз потрібно відновити хлопців у психологічному плані, у нас є ігри у четвер та неділю. Сподіваюся, що після повернення додому до Києва команда краще підготується до цих двох матчів у Києві, зокрема психологічно.


- Які слова пролунали у роздягальні після матчу від Ігоря та Григорія Суркісiв?


- Все, що відбувається у роздягальні, залишається у колективі. Це внутрішні справи.

Коротше, пан Луческу, пора на вихід.
і вся відставка, цирк та й годі! черговий матч програли, Суркісу все сподобалось, одні відмазкивід Мірчі... тонемо далі.....
Діалло, Перріс та Лонвейк мабуть в цьому році так і не зіграють більше, це тільи у нас таке може бути))))
Может пора уже какие-то меры принимать? Очередное поражение. Все норм, ИМС? Или дальше будем падать? А, да - мы же мазохисты.
Забарного зробив Мірча козлем-відпущенням))) Браво!!!! тонемо ще глибоко!!!!!