13 жовтня 2022 14:57

Олег Федорчук: "Для "Динамо" зараз важливіший чемпіонат, ніж Ліга Європи"

Після трьох поразок поспіль у груповому раунді Ліги Європи "Динамо" тепер має невеликі шанси пробитися до плей-оф турніру. Чи мають динамівці перспективи на екваторі дистанції портал "Рейтинг Букмекерів" поцікавився у відомого тренера та футбольного експерта Олега Федорчука.


— Олеже Вікторовичу, ви з оптимізмом чи песимізмом очікуєте на майбутню гру "Динамо" – "Ренн"?
— Зі стриманим оптимізмом (усміхається). Це я виходжу з того, як динамівці виглядали у матчі зі львівським "Рухом".


Єдине, що засмутило, це втрата другого воротаря столичної команди Дениса Бойка. Руслан Нещерет – перспективний воротар, але він не має такого досвіду міжнародних зустрічей, як Георгій Бущан чи той самий Денис Бойко.


У "Динамо" з’явилися непогані варіанти ведення гри в атаці. Насамперед це стосується взаємодії Віктора Циганкова та Віталія Буяльського. Тому напередодні важливої гри проти "Ренна" у киян є прогрес.


— "Динамо" ще може поборотися за вихід із групи?
— Потрібно вигравати три матчі, що залишилися. Але навіть це не гарантує другого місця, тож варто сподіватися ще й на фортуну.


Хоча на даному етапі для "Динамо" важливіший внутрішній чемпіонат, ніж вихід із такої критичної ситуації у Лізі Європи. Непотрапляння до зони Ліги чемпіонів буде зовсім погано для клубу.


— Які проблеми "Динамо" зараз найактуальніші?
— Як я вже сказав, це втрата двох воротарів, травма Миколи Шапаренка, невиразна гра групи атаки, особливо позиція форварда. А слабка гра Дениса Попова стала для мене одкровенням.


Найголовніша проблема нинішнього "Динамо" – дії в обороні. Прорахунків тренерського штабу було достатньо, а селекцію керівництво провалило, навіть попри ситуацію в країні.


— Проте "Ренн" треба перемагати…
— Погоджуюся. За великим рахунком матч у Франції мав завершитися внічию, але… "Динамо" цього сезону занадто легко пропускає голи. Той же "Рух", який кияни обіграли всуху, міг і мав забивати більш іменитого суперника.


У моєму розумінні класна команда може виграти і не розгромно, але без шансів для суперника – тобто зіграти надійно в обороні. А коли команда дає опоненту багато атакувати – то вона незбалансована.



— Яким буде ваш прогноз на матч "Динамо" – "Ренн"?
— Поставлю на мінімальну перемогу команди Мірчі Луческу – 1:0.