8 жовтня 2022 16:52

Роман ГРИГОРЧУК: "Ми створили в атаці такі ситуації, з яких мали і могли забити більше, ніж забили"

Одеський «Чорноморець» продовжив свою серію без перемог у поточному чемпіонаті України до шести матчів. У шостому турі «моряки» поступилися в Минаї «Ворсклі» 1:2. Після зустрічі наставник одеситів Роман Григорчук на прес-конференції поскаржився на реалізацію своєї команди.


– Чи вважаєте ви ваші контратаки плюсом, а от реалізацію моментів – мінусом у цьому матчі?
– Реалізація – це, однозначно, мінус. Бо це та річ, яка дає результат. Ми створили в атаці такі ситуації, з яких повинні були і могли забити більше, ніж забили. Не забили – і це одна з причин того, що ми не взяли очки.


– Ваша команда сьогодні була у різних ролях: тримала удар, коли пропустила і одразу забила у відповідь, потім був відрізок, коли ви тиснули. Вважаєте, що ті 20-30 хвилин вашої переваги у другому таймі були вирішальними?
– Стратегічно так. Гра складалася періодами. Спершу "Ворскла" тиснула, обмінялися голами, потім у другому таймі був відрізок вже на нашу користь. Я відчував, що гол назріває. Бачив, що ми додали в русі, і у всьому іншому. Таке у нас часто буває: є передумови гольові, але їх треба використовувати, забивати голи. Тоді буде результат.


– Ви зробили заміни лише наприкінці матчу. Зрозуміло, таке ваше бачення. Але чи дійсно стартовий склад виконував вимоги аж до пізніх хвилин?
– Не було сенсу раніше нікого міняти, хоча ми готувалися до замін. До того, щоб підсилювати гру ближче до доданого часу. Раніше ж не хотілося нічого міняти, втручатися в те, як команда грала. Адже все йшло до того, що повинні були забити другий гол.


– Варакута сьогодні зіграв в основі. Як партнери за командою і тренери підтримували його?
– Ми не робили з його виходу на поле особливої події. Він наша повноцінна бойова одиниця, для свого віку він має впевнену кваліфікацію, у нього стійка психіка. Він тримає концентрацію, не губиться, досить спокійний. У нього є майбутнє у футболі.


Фото - ФК "Чорноморець"