7 жовтня 2022 17:16

Перша ліга. "Полісся" у центральному матчі туру переграє "Карпати"

Гра у Житомирі викликали особливий інтерес з боку вболівальників, які слідкують за Першою лігою. Зустрічалися перша та друга команди групи А. "Полісся" - єдина команда у Першій лізі, яка за шість турів не програвала.


Команди на початку зустрічі обмінялися моментами, але Кожанову та Вакулі забракло точності. Перша половина тайму була за "Карпатами": підопічні Тлумака провели кілька небезпечних атак та мали непогані моменти. Однак, після 20 хвилини все змінилося. "Полісся" почало грати більш різноманітно попереду і досягло свого на 27-й хвилині. Козак отримав м'яч на лівому фланзі та закинув у район одинадцятиметрової, а Будківський перестрибнув захисників і пробив точно у кут - 1:0. Сьомий забитий м'яч для Пилипа.


Після забитого м'яча житомиряни відійшли в захист та перепасовувалися на своїй половині поля, а львів'яни не застосовували високого пресингу. На перерву команди пішли за мінімальної переваги господарів поля.


Відразу після перерви "Карпати" могли зрівнювати рахунок, але після прострілу Галенкова не зміг відправити м'яча у сітку Чачуа. Чудово зіграв Олег Кудрик. Попри рахунок "Полісся" продовжували більше грати першим номером, а львів'яни сподівалися на швидкий вихід із захисту в напад. Відрізками підопічним Тлумака це вдавалося, але не вистачало гостроти у завершальній третині поля.


На 69-й хвилині фатальної помилки припустився голкіпер львівського клубу. Льопка не втримав м'яч у руках після удару Козака зі штрафного, а Кушніренко першим опинився на добиванні і заніс м'яча у сітку - 2:0.


У підсумку, матч завершився перемогою "Полісся" - 2:0. Підопічні Калітвінцева відриваються від "Карпат" вже на чотири очки.


"Полісся" - "Карпати" 2:0

Голи: Будківський (27), Кушніренко (69)

Попередження: Будківський (67)

"Полісся": Кудрик, Гітченко, Кушніренко (Петрук, 88), Червак, Морозко, Шаповал, Огіря, Козак (Андрущенко, 88), Вакула (Шастал, 76), Янаков (Грицук, 52), Будківський

Головний тренер: Юрій Калітвінцев

"Карпати": Льопка, Болденков (Лень, 75), Дуць, Махнєв (Когут М., 75), Рябов, Приймак (Ткачук, 55), Климець (Когут І., 81), Галенков, Чачуа, Тарануха, Кожанов (Шах, 81)

Головний тренер: Андрій Тлумак