3 жовтня 2022 12:38

Стало відомо, яку суму витратив "Верес" на реконструкцію стадіону "Авангард"

Для дострокового завершення реконструкції стадіону «Авангард» Вересу довелося вкласти особисті гроші, оскільки фінансування від держави заморожене.


У матчі п'ятого туру УПЛ проти ФК Рух (2:2) рівненський клуб зумів повернутись на рідний стадіон «Авангард».

Спортивний журналіст Сергій Болотников розповів, що Вересу для дострокового відкриття стадіону довелося вкладати власні гроші у реконструкцію. Зазначимо, що стадіон належить державі.

«Наразі будівництво всіх об'єктів на державні гроші заморожено на період війни. Верес вкладав свої гроші у реконструкцію «Авангарду». Як мені повідомив Надєїн, всього було вкладено 27 млн. гривень. 10 млн – це його особисті гроші, 5 млн – партнери клубу та 12 млн вклав підрядник».

Також Болотніков заявив, що Верес сумарно вкладе до стадіону 39 млн. гривень, але не факт, що клубу вони повернуться назад.

«Усі ці гроші держава має потім повернути, коли відновиться будівництво. Але коли і як це буде, і чи взагалі буде невідомо. Тому чуваки вклали гроші під великі ризики, і за це їм респект. Ще 12 млн вони витратить у жовтні, оскільки не всі доробили», – сказав Болотніков в ефірі KDK.

Реконструкція «Авангарду» стартувала у березні 2019 року. На стадіоні збудували дві нові трибуни, тепер там є сучасне гібридне поле із системою підігріву та автоматичного поливу, а також сучасна система освітлення.

Вартість реконструкції «Авангарду» коштувала місту більш ніж 200 мільйонів гривень. Нова місткість арени становитиме сім тисяч глядачів.

Раніше ми писали, що Мінай оголосив про підписання нового форварда.