2 жовтня 2022 17:30

В один ряд із Де Брюйне: у Бельгії високо відгукнулися про колишнього форварда "Динамо"

Конголезький нападник Дьємерсі Мбокані повернувся до чемпіонату Бельгії, де продовжить футбольну кар'єру в клубі другого дивізіону Васланд-Беверен.


Скромний клуб із бельгійської глибинки цього тижня здійснив неймовірний трансфер - підписав екс-форварда Динамо Дьємерсі Мбокані. Головний тренер Васланд-Беверена Вім Де Декер дуже задоволений титулованим новобранцем клубу.

Бельгійський наставник порівняв «улюбленця Блохіна» із зірками світового футболу – Кевіном Де Брюйне та Яя Туре, з якими встиг пограти під час футбольної кар'єри.

«Мбокані – це тип гравця, про якого ніколи не знаєш, де він знаходиться. Я грав із такими сильними гравцями, як Яя Туре та Кевін Де Брюйне. Із цими хлопцями дуже просто було грати. Складні м'ячі ніколи не були для них проблемою. Мбокані належить до цього списку», - сказав Де Декер HLN.

Зазначимо, що Мбокані виступав за Динамо з 2013 по 2018 рік, за яке він провів 77 ігор у всіх турнірах, записавши до свого активу 31 точний удар та 14 гольових передач.

Футболіст захищав кольори таких команд як Андерлехт, Монако, Вольфсбург, Стандард, Мазембе, Антверпен, Норвіч та Халл Сіті. Transfermarkt оцінює вартість гравця у півтора мільйона євро.

Івуарійський півзахисник Яя Туре з 2003 по 2005 рік грав за донецький Металург, у якому провів 33 матчі та відзначився трьома забитими голами. Найкращі роки своєї кар'єри хавбек провів виступаючи за Барселону та Манчестер Сіті.