1 жовтня 2022 17:21

Новий лідер. СК "Дніпро-1" очолив таблицю Прем'єр-ліги завдяки перемозі над "Львовом"

Перемога гостей вийшла солідною і заслуженою. Як нагорода – перше місце.


Дніпряни приїхали до Львова в статусі прихованого лідера УПЛ, не маючи в пасиві, ані втрачених очок, ані пропущених м’ячів. Одначе господарі відразу продемонстрували, що готові дати бій грізному опоненту.

Так, команда Олександра Кучера тиснула, але навіть попри підступні удари Олексія Гуцуляка і Домінго Бланко саме у її воріт виникали найнебезпечніші моменти. Зокрема, Назарій Нич і Назарій Муравський були дуже близькі до успіху, і гості мають дякувати реакції свого бразильського голкіпера Макса Валефа.

І все ж таки наприкінці першого тайму все стало на свої місця – якось легко і невимушено дніпряни провели дві елегантні і, головне, результативні випади.

Спочатку той таки Бланко своєчасною передачею відправив у карний майданчик Артема Довбика, і форвард спокійно розібрався з воротарем, покативши м’яч у дальній кут. А незабаром вже Довбик асистував партнеру, після навісу Олександра Піхальонка зробивши головою гарну скидку під удар Гуцуляку.

Друга половина тривала значно довше – хвилин на 20, і причина цьому – повітряна тривога, яку спричинила кровожерлива активність окупантів. Утім, вимушена пауза істотно не вплинула на перебіг подій а полі. Гості вийшли з роздягальні з чіткою установкою зіграти за рахунком і тепер продовжували гнути свою лінію.

Кучер навіть дозволив собі заздалегідь відправити відпочивати своїх лідерів – Довбика і Піхальонка. Доля ж команд визначилась, коли Бланко спровокував на вилучення Максима Грисьа. Шанси хлопців Олега Дулуба на позитивний результат і до того виглядали примарними…

Крапку у грі поставив всюдисущий Гуцуляк, який під час контратаки скористався гарним пасом Сергія Горбунова – 3:0!

Отже «Дніпро-1» із відмінною статистикою злетів на вершину таблиці і тепер чекатиме, чим відповість «Шахтар», який має змогу цього ж вечора повернути собі лідерство.

ЛЬВІВ – ДНІПРО-1 0:3
Голи:
Довбик (39), Гуцуляк (45, 78).

Львів: Пономаренко, Бусько, Муравський, Крушинський, Васильєв, Вовкун (Михайлів, 66), Бойко (Никитюк, 62), Грисьо, Мильченко, Бугай, Нич.

Дніпро-1: Валеф, Адамюк, Сваток, Сарапій, Амаш, Бабенко, Гуцуляк (Танчик, 79), Бланко (Балулі, 80), Піхальонок (Громов, 69), Рубчинський (Горбунов, 61), Довбик (Когут, 69).

Попередження: Бусько (75) – Амаш (46), Бланко (73).

Вилучення: Грисьо (73).

Арбітр – Денис Шурман (Вишневе).

1 жовтня. Львів. Ст-н СКІФ. +15’C.