30 вересня 2022 15:31

Бойова нічия "Руха" та "Вереса"

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»


Рівне виходило вперед, Львів наздоганяв, а завершилося все результативною мировою.


На стадіоні «Авангард» «Верес» не грав із травня 2017 року. Напередодні офіційного повернення команди додому арену урочисто освятили служителі церкви, проте почати історичну гру своєчасно не вдалося. Приблизно о 12:40 по Рівненській області оголосили повітряну тривогу, а отже учасникам довелося спуститися в укриття і провести там більше ніж півгодини. Як наслідок, через звірячу активність окупантів стартовий свисток київський рефері Олександр Солов’ян дав тільки о 13:31.

Утім, напевне, швидкий розвиток подій дуже скоро змусив суперників сконцентруватися безпосередньо на футболі. Вже на 9-й хвилині Віталій Дахновський, попри сусідство відразу трьох львів’ян, отримав м’яч від Романа Гагуна в районі 11-метрової позначки, спокійно розвернувся та тихеньким, але виваженим ударом поцілив у нижній кут. До прикритого гравцями Юрія Паньків – жодних претензій. Цього разу.

Відновити рівновагу підопічним Леоніда Кучука дозволила помилка того таки Гагуна, якій дав господарям обікрасти себе і провести результативний випад. Юрій Климчук класно обігрався з Богданом Бойчуком та завдав підступного пострілу. Богдан Когут зреагував, проти щось подіяти з добиванням від Телласа був уже не в змозі. Цей гол став четвертим для бразильця і помістив його на першу сходинку в суперечці бомбардирів поточного чемпіонату.

Знову вийти вперед «Верес» зумів оперативно і тепер вже завдяки прикрій помилці Паньківа. Виконуючи штрафний з лівого флангу, Дмитро Кльоц вирізав потужну діагональ, про вихід на яку 37-річний кіпер оповістив гучним криком. Оповістив, але не зміг зупинити чи то скорегувати політ м’яча, який, торкнувшись рукавички Юрія, ефектно опустився в сітку.

Втілити у «диво» власний стандарт «Рух» також зумів, але вже по перерві. Всюдисущий Таллес від правої бровки гарно спрямовав м’яч над скупченням футболістів, звідки вилетів 19-річний Роман Дідик та ідеально пробив головою.

На цьому перестрілка й завершилася. Протягом майже 40 хвилин, що залишалися до фінального свистка, команди створили кілька напівмоментів, заробити кілька «гірчичників» – цим і обмежилися.

Ясно, що «Вересу», який би в разі перемоги одноосібно очолював перегони, три очки були більш потрібні, але зрештою і хлопці Юрія Вірта, погодились на синицю в руках. Як би там не було, Рівне наздогнало «Колос» і «Шахтар» та розташувалося на третій сходинці. Щодо «Руху», то він наразі замикає чільну десятку.

ВЕРЕС – РУХ 2:2
Голи: Дахновський (9), Кльоц (31) – Таллес (26), Дідик (53).

Верес: Когут, Гагун, Мирошник, Вовченко, Квасний, Кльоц, Кучеров, Дахновський (Шарай, 83), Г.Пасіч, Лебеденко (М.Шестаков, 83), Гайдучик (Сергійчук, 68).

Рух: Паньків, Роман, Слюсар, Дідик, Лях, Федорчук, Сапуга, Соломон (Руніч, 75), Бойчук (Карабін, 83), Таллес (Притула, 87), Климчук.

Попередження: Гагун (45), Дахновський (46), Шарай (90) – Климчук (11), Слюсар (34), Лях (57), Роман (72), Соломон (74).

Арбітр – Олександр Солов’ян (Київ).

30 вересня. Рівне. Ст-н Авангард. +15’C. Без глядачів.