26 вересня 2022 21:40

Фаворити на "Золотий м'яч"

Ця стаття розповість, хто виграє головну індивідуальну нагороду у футболі. Основні фаворити на золотий м’яч.


Фаворити на золотий м’яч


В середині осені відбудеться щорічна церемонія вручення нагороди «Золотий М'яч», по закінченню якої буде назване ім'я найкращого футболіста сезону 2021/2022. Пропонуємо вам дізнатись, хто цього року є головним претендентом на отримання найпрестижнішої індивідуальної нагороди у футболі.


Головні претенденти на золотий м’яч


Ще минулого місяця видання France Football оприлюднило список найкращих футболістів сезону 2021\2022. Сенсаційною та найбільш обговорюваною подією стала відсутність у цьому переліку одного з найкращих футболістів в історії футболу. Аргентинець Леонель Мессі, у скарбничці якого вже є сім золотих м'ячів, не влучив остаточний список претендентів на цю нагороду. Цей факт ще більше шокує, якщо врахувати, що футболіст із Аргентини отримав золотий м'яч минулого року.


Процедуру вручення золотого м'яча заплановано на 17 жовтня 2022 року, а відбудеться вона у Парижі (Франція). Журналісти проведуть голосування та оберуть найкращого гравця з представленого нижче списку.



Топ-30 претендентів на Золотий м’яч 2022


Оскільки майбутній чемпіонат Світу в Катарі не враховується, то футболісти насамперед оцінювалися за виступом у Лізі чемпіонів, яку виграв «Реал», обігравши у фіналі «Ліверпуль» з рахунком 1:0. Саме гравців цих команд представлено найбільше – по 6 гравців. Також до цього списку потрапило 6 гравців із «Манечстер Сіті».


● Карім Бензема, Лука Модрич, Вінісіус Жуніор, Тібо Куртуа, Антоніо Рюдігер, Каземіро, ("Реал")

● Мохамед Салах, Вірджил ван Дейк , Трент Александер-Арнольд, Фабіньо , Луїс Діас, Дарвін Нуньєс ("Ліверпуль")

● Кевін де Брейне , Ерлін Холанд, Ріяд Марез, Бернарду Сілва,, Жоау Канселу, Філ Фоден, ("Манчестер Сіті")

● Рафаел Леау, Майк Меньян ("Мілан")

● Йозуа Кімміх, Садіо Мане ("Баварія")

● Сон Хин Мін, Гаррі Кейн ("Тоттенгем")

● Крістофер Нкунку ("РБ Лейпциг")

● Роберт Левандовські ("Барселона")

● Себастьєн Алле ("Боруссія" Дортмунд)

● Кріштіану Роналду ("Манчестер Юнайтед")

● Душан Влахович ("Ювентус")

● Кіліан Мбаппе (ПСЖ)


Фаворити на золотий м’яч: Хто стане кращим гравцем 2022 року?


На початку 2022 стало відомо, що правила вручення «Золотого м'яча» змінилися. Нижче наведено основні зміни.


● "Золотий м'яч" тепер вручатиметься за підсумками сезону, а не календарного року, як було раніше. Тобто чемпіонат світу-2022, який пройде в листопаді-грудні, потрапляє вже в підсумки сезону-2022/23 і, відповідно, до «Золотого м'яча»-2023.

● Голосувати тепер зможуть лише журналісти із країн, чиї збірні входять до топ-100 рейтингу ФІФА.

● Змінено ієрархію критеріїв, якими потрібно керуватися під час голосування. Головне тепер це індивідуальні показники. Потім ідуть командні досягнення. Третє — це загальний клас гравця та його відповідність до принципів fair play.


Керуючись цими змінами неважко назвати фаворита в цього голосування.


Карім Бензема: Майбутній володар «Золотого м’яча»


34-річний французький нападник мадридського "Реала" провів неймовірний сезон. Ніхто не має сумніву, що «Золотий м'яч» дістанеться саме йому. Букмекерські контори оцінюють його шанси на успіх приблизно в 90%, виставляючи на його перемогу в голосуванні коефіцієнт 1.10. На цей чи інший результат можна поставити в БК Фавбет, ввівши під час реєстрації Промокод Фавбет.


Бензема був ключовою фігурою у команді Карло Анчелоті, яка виграла Лігу чемпіонів. Він відзначився хет-триками у матчах стадії плей-офф проти «Парі Сен-Жермен» та «Челсі», а також забив важливі голи в обох півфінальних матчах проти «Манчестер Сіті».


Було б швидше перерахувати ігри, в яких Бензема не забивав цього сезону, тому що, крім його 15 голів у Лізі чемпіонів, він відзначився голами 26 разів у 30 іграх чемпіонату Іспанії. Його виступи та голи допомогли «Реалу» в 35-й раз виграти Ла Лігу.


Фаворити на золотий м’яч: Хто ще серед претендентів?


Судячи з котирувань, конкуруватимуть із французом бельгієць Кевін Де Брюйне із «Манчестер Сіті» та єгиптянин Мохаммед Саллах із Ліверпуля. Але у перемогу одного з них практично ніхто не вірить. На перемогу Де Брюйне та Саллаха букмекерські компанії виставили однаковий коефіцієнт – 11.