25 вересня 2022 08:24

Ліонель Мессі може стати послом "Барселони"

Форвард ПСЖ Ліонель Мессі може повернутися до "Барселони", у складі якої провів усю ігрову кар'єру до переходу до паризького клубу. Про це повідомляє Mundo Deportivo.


За даними ресурсу, зараз керівництво "Барселони", зокрема й президент Жоан Лапорта, працює над питанням відновлення відносин із 35-річним Мессі після розбіжностей у 2021 році, коли контракт із гравцем не було продовжено через фінансові проблеми у клубі.

Повідомляється, що нові взаємини не обов'язково означають його повернення до "Барселони" як футболіста. Як дані поваги його кар'єрі йому можуть запропонувати стати світовим послом клубу або можуть підписати його на ігрову роль влітку 2023-го, коли контракт Мессі з ПСЖ добігне кінця. Однак для цього потрібно переконати форварда повернутися та прорахувати, наскільки такий перехід буде виправданим.

Для цього в Барселоні має бути достатньо грошей для виплати його зарплати. Потрібно проаналізувати, як перехід Мессі впишеться на тактичному рівні, врахувати вартість переходу, корисність на рівні маркетингу та мерчендайзингу. Повідомляється, що головний тренер "Барселони" Хаві був би радий такому переходу, але він має знайти для Мессі місце у своїй команді, яка зараз перебуває на стадії формування.