23 вересня 2022 20:52

Понад 1700 уболівальників "Ліверпуля" планують позиватися до УЄФА через фінал Ліги чемпіонів

Уболівальники «Ліверпуля» планують позиватися до УЄФА через фінал Ліги чемпіонів.


Понад 1700 уболівальників мерсісайдського клубу, які повідомили, що отримали фізичні чи психологічні травми через хаос під час фіналу Ліги чемпіонів у Парижі 28 травня, залишили заявки в юридичних фірмах, щоб подати позови про відшкодування збитків проти УЄФА.


Серед людей, які підписалися під потенційними груповими позовами, є ті, хто повідомив, що отримав переломи ребер у тисняві на «Стад де Франс» перед матчем між «Ліверпулем» та «Реалом», а багато інших заявили про симптоми тривоги та посттравматичного стресового розладу.


Нагадаємо, перед матчем тисячі фанатів «Ліверпуля» були направлені французькою поліцією небезпечним альтернативним маршрутом через метро, що веде до вузького контрольно-пропускного пункту по периметру стадіону, де утворилися величезні черги, що створюють небезпеку тисняви.


Потім багато турнікетів на стадіоні було закрито на тривалий час, що призвело до утворення нерухомих черг та ще більшого ризику тисняви. Крім того, люди постраждали від застосування поліцією сльозогінного газу.


УЄФА та французька влада звинуватили вболівальників «Ліверпуля» у хаосі та затримці початку матчу.