23 вересня 2022 13:36

ЛГБТ-фанатів на ЧС у Катарі не покарають, якщо вони триматимуться за руки або показуватимуть райдужні прапори

ЛГБТ-фанатів на ЧС у Катарі не покарають, якщо вони триматимуться за руки або показуватимуть райдужні прапори
Збірна Англії з футболу вболівальники Футбольна асоціація Англії ЧС-2022 ЛГБТ Футбол


Катар не збирається переслідувати вболівальників, які належать до ЛГБТ-спільноти під час ЧС.


Як повідомила Футбольна асоціація Англії (FA), їй гарантували, що в Катарі не покарають одностатевих пар, якщо вони триматимуться за руки або демонструватимуть райдужні прапори.


За прапори вболівальників не покарають, якщо вони не демонструватимуть неповагу до місцевої культури.


«Ми ставили ці питання владі Катару протягом останніх шести місяців. Але дія законів, про які ви кажете, буде припинена перед чемпіонатом світу. Тож ці дії не вважатимуться незаконними.

Влада Катару дала абсолютно вірні відповіді на всі наші запитання. Ми навіть запитали, чи буде дозволено райдужні прапори на турнірі. Так – до тих пір, поки хтось не повісить його поряд із мечеттю. Саме такий приклад нам навели. Такі неповагу виявляти не можна. Вони готові виявляти терпимість та діяти у правильному напрямку.


Ми розуміємо, чому [ЛГБТ-вболівальники] стурбовані. Ми зустрічалися із ними. Як я зрозумів, дехто з них не поїде на турнір.

Катар запевнив нас, що радий вітати на турнірі всіх, включаючи представників ЛГБТ-спільноти», – сказав директор FA Марк Буллінгем.


Як пише The Guardian, посилаючись на джерела, близькі до влади Катару, від уболівальників чекатимуть поваги до місцевої культури, тому публічні прояви прихильності не вітаються. Крім того, невідомо, де проходитиме кордон між допустимою поведінкою на публіці та правопорушенням.