23 вересня 2022 09:44

Джерело: УЄФА відмовиться від ідеї про 32 збірні у фінальній частині чемпіонату Європи

Плани розширити фінальну частину чемпіонату Європи з футболу до 32 команд не отримають розвитку в УЄФА. Про це стало відомо з Daily Mail.

У 2016 році кількість учасників фінальної частини Євро була збільшена до 24 збірних, а до цього їх було 16. Після цього в УЄФА почали розглядати питання додаткового розширення – починаючи з турніру, який відбудеться влітку 2028 року.


Проте європейські мовники, за даними британського таблоїду, повідомили робочій групі УЄФА, що кваліфікаційний турнір, за підсумками якого у фінальну частину потрапляють 32 із 55 національних збірних, нецікавий. Він мав би низьку комерційну цінність. Більшість матчів відбіркових груп були б передбачуваними.


Остаточне рішення буде ухвалено на засіданні виконкому УЄФА у листопаді.

Раніше ЗМІ повідомляли, що УЄФА розглядає питання щодо розширення учасників фінальної частини Євро до 32. Однією з причин називалося згладжування формату турніру. Починаючи з чемпіонату Європи 2016 року, у плей-офф, окрім перших двох команд з кожної групи, також виходять чотири найкращі команди, які посіли треті місця. Однак за такої системи деяким командам доводиться чекати останніх матчів на груповому етапі Євро, щоб дізнатися, чи вийшли вони у плей-офф.