22 вересня 2022 23:10

Новини з табору збірної України: переліт із Шотландії до Вірменії, зміни у складі й перше тренування в Єревані

Національна збірна України прибула до Єревана після матчу з Шотландією. Із Глазго синьо-жовті вилетіли о другій ночі за місцевим часом і після п’яти годин льоту прибули до столиці Вірменії майже о 10-й ранку (різниця в часі — три години).


Із Глазго прибули 22 гравці: Анатолій Трубін вирушив на допомогу молодіжній збірній України, яка 23 вересня зіграє перший матч плей-офф Євро-2023 зі Словаччиною, а Віктор Коваленко повернувся до розташування свого клубу лікувати ушкодження привідного м’яза, що потребує до двох тижня відновлення. Також сьогодні вночі до табору команди має прибути Едуард Сарапій.


Водночас мікроушкодження Віталія Миколенка, як ми повідомляли раніше, виявилося несерйозним — лікарі збірної зняли невелике запалення м’язу, яке мало місце, і сьогодні захисник провів тренування в загальній групі.


Заняття відбулося на полі технічного центру Академії Федерації футболу Вірменії. Цей спортивний комплекс, відкритий 2010 року і розширений до 2016-го, складається з десяти футбольних полів, чотирьох тенісних кортів, закритого та відкритого басейнів, спортивної арени під дахом та готелю. Наразі це найбільший футбольний тренувальний центр на Кавказі.


Так само повернувся до тренувань у збірній і голкіпер Євген Волинець, який через відсутність британської візи провів кілька днів у Варшаві, а напередодні прилетів до Єревана й чекав на команду в готелі.


Щойно синьо-жовті приїхали на тренування, на них чекали несподівані погодні метаморфози. Після денної спеки (28 градусів) раптово піднявся сильний вітер і дощ почав лити, наче з відра. Місцеві кажуть, що такої зливи в Єревані не було вже три місяці.


Відтак відновлювальне заняття українці провели під холодним природним душем, який після тривалого перельоту та болісної поразки мав би змити рештки втоми та смутку. Головний тренер Олександр Петраков мав своє трактування різкої кліматичної зміни: «Покарання без провини не буває», — зауважив коуч, закликавши хлопців добре попрацювати та продихатися на середньогір‘ї.


Це стосувалося тієї групи збірників, які вчора вийшли на заміну або не грали. Сьогодні польових гравців тренерський штаб розділив на дві рівні за чисельністю групи — по 10 осіб. Стартовий склад здійснив 20-хвилинну пробіжку, після чого вирушив до готелю на відновлення (сауна та басейн).


Інша десятка плюс троє голкіперів виконали розминку, попрацювали у квадраті, а потім пограли «п’ять на п’ять» у серіях. Причому гра видалася доволі насиченою на голи, наприкінці команди постійно обмінювалися результативними атаками, тож довелося грати до голу: зупинив запекле протистояння, а за ним і все тренування заключним ударом Роман Яремчук.


Часу на відновлення в синьо-жовтих зовсім мало. Уже завтра у збірної — передматчеві заходи: о 16.30 за місцевим часом розпочнеться прес-конференція головного тренера та гравця команди, а о 17.00 — тренування на полі Республіканського стадіону імені Вазгена Саргсяна (перші 15 хвилин будуть відкритими для представників мас-медіа).