22 вересня 2022 17:35
2

Андрій ЯРМОЛЕНКО: "Треба подумати, як краще виходити із оборони під пресингом"

Півзахисник збірної України Андрій Ярмоленко оцінив гру своєї команди в матчі Ліги націй с Шотландією (0:3).


«Як я вчора казав на пресконференції, ми грали проти сильного суперника. Але сьогодні нам не вдалося. По гарячих слідах важко сказати в плані тактики, що саме не вдалось. Це треба сідати, дивитись і розбиратись. Думаю, завтра ми розберемо цю гру і зробимо висновки.


Звісно, я вітаю збірну Шотландії з заслуженою, я вважаю, перемогою, тому що вони створили дуже багато моментів. Сьогодні вони заслужено перемогли, але в нашій групі ще нічого не закінчено. Треба залишатись в позитивному настрої, тому що у нас дві гри. Все залишається в наших руках. Треба виходити і перемагати у двох матчах. Будемо дивитися, що і як.


Щодо самовіддачі у тренерського штабу ні до кого не повинно бути і не буде нікого ніяких питань. Всі хлопці віддавались. Це футбол, і таке трапляється. Треба підняти голову, рухатись, не здаватись - і все буде добре. У нас дві гри. Повторюю - все в наших руках.

Було видно, що вони змінили тактику, грали по-іншому, не давали нам спокійно розігрувати м'яч, як це було 3 місяці тому. Десь вони забрали наші сильні якості, на яких ми любимо працювати, працювати з м'ячем. У другому таймі ми десь підлаштувались під їх гру, десь емоційну. Це їх гра - без контролю м'яча, атака на атаку.


Хоча у нас і не було багато атак. Ми губили м'яч на своїй половині поля, а для них це те, що потрібно. Тому вони після наших помилок створювали всі ці небезпечні моменти. Нічого ще не закінчено. Ще 2 гри. Треба зробити висновки, подивитись, що ми робили не так і щось треба покращити, щоб виходити краще з оборони, коли нас пресингують.

І в грі з Ірландією також суперник добре пресингував, і у нас не все виходило. Тому треба посидіти, подумати, зробити висновки, як краще виходити з-під пресингу. Звісно, ми підтримуємо один одного. Так завжди було і завжди буде», - сказав Ярмоленко.

Підкажу - треба м'ячик трохи швидше катати
Скоро 40 років, відіграв за багато команд і збірну і йому треба подумати. Давно треба знати в такому віці, вже пора закінчувати. а не думати