22 вересня 2022 14:11

Ігор ЯВОРСЬКИЙ: "Контролю м'яча у нас практично не було"

Відомий український тренер Ігор Яворський прокоментував виїзний поєдинок національної збірної України у Лізі націй проти збірної Шотландії (0:3).


«Гадаю, нам не вистачило креативу у цій зустрічі. Контролю м’яча у нас практично не було. Думаю, це головна причина поразки. Поки наші футболісти мали сили – вони боролися, а після перерви все стало набагато важче. Наші захисники дуже низько сідали до своїх воріт і часто грали на Трубіна. Попереду м’яч у наших хлопців не затримувався. Довбик, який грав у лінії атаки, – залежний футболіст. Потрібно, щоб його партнери прострілювали до штрафного майданчика, доставляли до нього м’яч у третій зоні.

Ще хотів би наголосити на тому факті, що наш тренерський штаб невдало зробив заміни. Сидорчук, Циганков та Яремчук, які грали у другому таймі, провалили цю гру. Усі ці троє футболістів виглядали відверто слабкими.

І ще хотілося б сказати ось про що. Подивіться, з якою інтенсивністю грали шотландці і з якою наші хлопці. Господарі намагалися часто грати в один дотик, а українським футболістам часто потрібно було зробити два-три дотики, але й потім нас часто накривали гравці збірної Шотландії, використовуючи пресинг», - сказав Яворський.