21 вересня 2022 14:12

Суперник у Лізі націй. У збірної Шотландії порівняно із червневим матчем плей-офф відбору ЧС-2022 - 13 змін

Сьогодні, 21 вересня в Глазго збірна України проведе перенесений матч 1-го туру Ліги націй із командою Шотландії (початок — о 21.45). Представляємо нашого суперника.


Порівняно з поєдинком з Україною в межах 1/2 фіналу плей-офф відбору ЧС-2022, що відбувся 1 червня поточного року, склад збірної Шотландії зазнав істотних змін у всіх лініях.

У воротарській ланці наставник «Тартанової армії» Стів Кларк відмовився від послуг Девіда Маршалла з «Куїнз Парк Рейнджерс» та Зандера Кларка із «Сент-Джонстона». Натомість на сьогоднішню гру з українцями викликаний голкіпер «Рейнджерс» Роббі Макрорі.

У захисті за бортом національної команди залишилося відразу четверо учасників червневого матчу — Ендрю Робертсон із «Ліверпуля», Ліам Купер із «Лідса», Стівен О'Доннелл із «Мазервелла» та Джон Суттар із «Хартса». Натомість відновився після травм одноклубник Олександра Зінченка з «Арсеналу» Кіран Тірні та отримав запрошення Раян Портеус із «Хіберніана».

Найменших змін зазнала лінія півзахисту — відсутній лише Льюїс Фергюсон з «Абердина». У нападі в шотландців дві втрати, Джейкоб Браун зі «Сток Сіті» та Рос Стюарт із «Сандерленда», й одне надбання — Раян Фрейзер із «Ньюкасла».