21 вересня 2022 10:15

Ігор ЦИГАНИК: "Буде страшенно непроста гра. Так, у плей-оф кваліфікації чемпіонату світу Україна перемогла Шотландію на виїзді, проте це зовсім інша історія"

Відомий український журналіст та коментатор на каналі «2+2», ексведучий програми «ПРОФУТБОЛ» і постійний експерт «Рейтингу Букмекерів» Ігор Циганик зробив прогноз на матч Ліги націй Шотландія – Україна.


- Ліга націй – поки що не дуже зрозумілий для мене турнір. Маю на увазі, що зараз не можу оцінити, з яким ставленням підійдуть до цих змагань команди. Хоча ніби українці серйозно налаштовуються до цих поєдинків.

На жаль, є кадрові проблеми, адже немає в центрі поля Зінченка та Шапаренка (залишається питання, хто буде третім хавом), а на воротах Бущана. У шотландців теж є втрати в особі насамперед Роберстона.

Мені здається, що лідери збірних не те, щоб без належної відповідальності, але без максимальної налаштованості підходять до Ліги націй. Отож це відкриває можливість іншим футболістам проявити себе.

Буде страшенно непроста гра. Так, у плей-оф кваліфікації чемпіонату світу Україна перемогла Шотландію на виїзді. Проте це зовсім інша історія, тому буде зовсім інший футбол. Гадаю, що Олександр Петраков повернеться до своєї улюбленої тактики в три центральні захисники.

Я не все знаю, що відбувається всередині колективу, проте уявляю собі оптимальний склад наступним чином: у воротах – Трубін, три центральні оборонці – Кривцов, Забарний і Матвієнко, літералі – Миколенко та Караваєв, у центрі півзахисту – Степаненко, Сидорчук і Малиновський, на флангах – Ярмоленко та Мудрик, а на вістрі діятиме Яремчук.

Ризикну припустити, що зустріч завершиться внічию, обидві команди заб’ють, а рахунок на табло буде 1:1.