20 вересня 2022 12:01

Бруну про свій спад: "Справа не в Роналду. У мене 1 гол у 4-х матчах АПЛ без нього у старті. Не можу звинувачувати Кріштіану за те, що він б'є пенальті, - я не забив два минулого сезону"

Бруну Фернандеш не пов'язує спад у своїй грі з переходом Кріштіану Роналду в «Манчестер Юнайтед».


За 53 матчі в АПЛ після переходу в Ман Юнайтед півзахисник забив 29 голів і віддав 19 результативних передач. За 40 наступних матчів Фернандеш забив 8 м'ячів та зробив 7 гольових.


«Більшість асистів минулого сезону я зробив на Роналду, так що не думаю, що звинувачувати його справедливо. Я просто провів слабкий сезон із погляду статистики. Не думаю, що це пов'язано з Кріштіаном чи зі мною.

До його переходу я ще бив пенальті, але минулого сезону я двічі виконував їх і не реалізував обидва. Тому я не можу звинувачувати Кріштіану за те, що він б'є пенальті, особливо з огляду на те, що він їх реалізує.


Коли я не забив «Арсеналу» з пенальті у квітні, саме Роналду дав мені м'яч і сказав: «Йди та забий». Я не забив, але відчув, що він довірив мені можливість проявити себе у важливу мить. Так що не думаю, що справа у Кріштіану. Справа в тому, що я не зробив максимум заради голів чи асистів.


Ми з Роналду разом граємо за збірну. Коли я забиваю, він перебуває на полі. Грати на позиції десятки з Кріштіану у команді – це приємно, насправді, адже суперники дуже поважають Роналду, і це створює більший простір для мене. Суперники бояться, що він отримає м'яч та заб'є. Його хочуть стримати, а тому зони, де він розташований, перевантажені. Наприклад, я зробив дубль Північної Македонії [у матчі плей-офф за вихід на ЧС-2022]. Один м'яч я забив з його передачі, а другий після його забігання, завдяки якому в мене з'явився простір.


Я зіграв чотири останні матчі АПЛ, і Кріштіану не виходив у старті. Я забив лише один гол. Отже, справа не в Кріштіану. Мова про імпульс і вибір потрібного моменту. Іноді щось не виходить, а іноді все гаразд.


Очевидно, поруч із Роналду приємно грати, коли ти маєш роздавати передачі. Якщо зробити якісний пас на нього, він обов'язково заб'є», – сказав півзахисник «Манчестер Юнайтед».