16 вересня 2022 22:15

Прем’єрний дубль "Дніпра-1" та 400-та європоразка українських клубів

У четвер єврокубкові матчі українських клубів увібрали в себе полярні події та емоції


В Нікосії «Дніпро-1» в матчі групового турніру Ліги Конференцій із кіпрським «Аполлоном» відкрило лік свої єврокубкових перемог (3:1). А нападник дніпрян Артем Довбик оформив свій перший дубль у єврокубках та став також автором першого єврокубкового дублю як «Дніпра-1» так і всіх українських клубів у Лізі конференцій.

У Кракові «Динамо» вперше провело єврокубковий матч в статусі господарів поля і поступилося в матчі групового етапу Ліги Європи від кіпрського АЕКу (0:1). Для українських клубів ця поразка стала ювілейною, 400-ю, за всю історію виступів у єврокубках. Найбільше поразок наші клуби зазнали саме у Лізі Європи/Кубку УЄФА – 203. Були у цій грі ювілейні ігрові події.

Воротар Денис Бойко в складі українських клубів провів 60-й матч у єврокубках: 26-й – в «Динамо» та 34 – в «Дніпрі». За всю історію виступів наших команд у єврокубках було задіяно вже 92 воротарі, а Бойко став лише третім голкіпером, що подолав цей гвардійський рубіж. Також 60-й єврокубковий матч провів і динамівець Віктор Циганков.