10 вересня 2022 18:03

Ігор КОСТЮК: "Не вистачило вирішального пасу"

Коментар старшого тренера "Динамо" U19 Ігоря Костюка після матчу 4-го туру чемпіонату України серед юнацьких команд проти ФК "Львів" (1:1).


- Я вже казав, що цей чемпіонат буде напруженим, і кожна гра у нас буде бойовою, за три очки. Цей сезон вирізняється тим, що підібралися команди дуже високого рівня, і кожна гра несе за собою напругу. Але у нас свої завдання - виховувати гравців. Зараз ми перебуваємо в процесі становлення, до нас приєдналася велика група нових футболістів.

Працюємо над якістю, якої у сьогоднішній грі нам якраз не вистачило, хоч ми й володіли перевагою. Але нам забракло якості передач і завершення атак у фінальній стадії. Не доставляли м'яч у потрібні зони, грали індивідуально слабко, тому й не змогли сьогодні довести цю гру до перемоги.

- Спостерігається тенденція, що суперники грають проти "Динамо" у сміливий і відкритий футбол?

- Так було завжди. Для багатьох команд взяти одне очко в матчі проти "Динамо" рівносильно перемозі - так сьогодні радів і "Львів". Вони дуже мотивовані на те, щоб відібрати очки у "Динамо". Тим паче, команди зі Львова вирізняються своїми бійцівськими якостями та завжди доставляють неприємності.

- Ви не проводили замін у перерви, проте провели подвійну вже на початку другого тайму, випустивши Гусєва та Слесаря. Чим були обумовлені ці заміни?

- Ми хотіли додати якості та швидкості в зоні завершення, випустивши більш мобільних гравців. Одразу ж забили гол і володіли перевагою. Не вистачило вирішального пасу в завершенні, який би приніс перемогу.

- Слесар відзначився голом через кілька хвилин після виходу на заміну. Нещодавно ви критикували його за неналежне ставлення, судячи з усього, він уже зробив висновки?

- Ми бачимо, що Слесар сьогодні активно ввійшов у гру, забив і виконав великий обсяг роботи на полі. Ми багато з ним розмовляємо, адже це гравець, якого ми розраховували бачити лідером команди. Але зараз у нього відбувається процес повернення після травми і невдалих матчів, коли потрібно ставати тим гравцем, який вестиме колектив за собою. Він має всі якості для цього.

- Попереду пауза на матчі збірних. Як плануєте її використати?

- Є багато моментів, над якими треба працювати. Команда молода, ще не все виходить, що ми відпрацьовуємо на тренуваннях. Тому ця пауза буде якраз доречною, адже потрібно провести роботу над помилками, закачати рукави та працювати.