9 вересня 2022 14:02

У Франції опублікували розслідування щодо сексуальних домагань з боку працівників місцевої Федерації футболу

Декілька жінок у минулому звільнилися з Федерації футболу Франції через сексуальні домагання та знущання з боку керівників, повідомляє GFFN з посиланням на So Foot.

Президент федерації Ноель ле Гре дозволяв собі неналежну поведінку стосовно кількох жінок-колег.

Один із колишніх працівників федерації стверджує, що ле Гре «стрибає на все, що рухається». Декілька жінок отримували текстові повідомлення, починаючи від «приходь вечеряти до мене сьогодні ввечері» до «я віддаю перевагу білявкам».


Джерела So Foot також повідомляють, що кілька жінок у минулому звільнилися з федерації через сексуальні домагання та знущання.

Ле Гре - лише один з безлічі літніх чоловіків в організації, що жартують про жіночі груди або довжину суконь. До цього ж списку входять директор Clairefontaine Ерік Латроніко, фінансовий директор Марк Варін та юридичний директор Жан Лапейр.

Варін нібито двічі намагався поцілувати молоду співробітницю, вперше під час вечірки, другий після нічиєї проти Данії на ЧС-2018. Справа була закрита після розслідування.


В іншому випадку молода жінка подала скаргу на федерацію про «токсичну та ворожу атмосферу щодо жінок». Жінці було присуджено 10 тисяч євро компенсації, оскільки суддя визнав її жертвою знущань.