4 вересня 2022 20:57

"Коваленко став найкращим": італійська преса назвала сильні сторони хавбека "Спеції" у матчі з "Болоньєю"

У неділю, четвертого вересня, Спеція зіграла в результативну нічию з Болонею (2:2). Український хавбек Віктор Коваленко вийшов у стартовому складі та провів на полі 64 хвилини.

Хавбек взяв участь у штрафному, з якого Спеції вдалося вийти вперед, але одразу після заміни Коваленка його команда знову пропустила та у підсумку зіграла внічию.


Італійська преса неоднозначно оцінила гру Віктора, відразу й похваливши, і розкритикувавши українського футболіста.


Наприклад, видання Calcio Spezia поставило Коваленко оцінку 5.5 і відзначило його прогрес порівняно з грою проти Ювентуса (0:2).

«Коваленко став найкращим у порівнянні з тим, що ми бачили в матчі з Ювентусом, але в ході матчу втратив у швидкості та темпі. Не реалізував чудовий навіс Ніколау з лівого флангу, сильно вдаривши з краю штрафного майданчика».


Сalciomercato.com також дало українцю 5.5 балів, наголосивши на нестачі порозуміння Віктора з партнерами по команді.


«Мав чудовий шанс зрівняти рахунок, але неймовірно відправив м'яч в аут. Також йому не вистачало підтримки».

TUTTOmercatoWEB накинуло Коваленка ще півбала, навівши за приклад самовідданість півзахисника збірній України


«Активно брав участь у грі, але при цьому часто помилявся. Брав позитивну участь і в атаці, і в обороні, але йому не вистачало точності в останній фазі, як показав його невдалий удар у першому таймі з відмінної позиції. Однак він вкладає в них багато душі та серця».


А Citta della Spezia, оцінивши українця у 6 балів, згадало слова головного тренера Спеції Луки Готті про не до кінця готового Коваленка у плані фізичної форми.


«Готті говорив на конференції про гравця, який далекий від своєї найкращої форми. Однак навіть так можна оцінити і те, як він вжився у роль, та його присутність у грі».