2 вересня 2022 14:24

Ігор КОСТЮК: "Діалло - це не футболіст "Динамо" U-19. Рішення про його дозаявку приймали у першій команді"

Головний тренер "Динамо" U-19 Ігор Костюк прокоментував перемогу над "Зорею" (6:1).


- Рахунок говорить сам за себе. Ми розуміли, що гратимемо з нашим основним резервом, скажімо так, і молодші хлопці хотіли себе проявити. Була принципова гра. Ми бачили, що вони й моменти створювали і багато боротьби з комбінаціями було. В принципі, ті моменти, які ми відпрацьовували на тренуваннях, та тактична схема, яку ми вибрали, - вони спрацювали і ми досягли результату.

- Три футболісти з першої команди для посилення - це разова акція чи ви й надалі їх використовуватимете?

- Подивимося. Ці гравці тренуються з першою командою, але вони не мають ігрової практики. Їм треба грати, тому їм і дають цю ігрову практику, щоб вони були в тонусі і будь-якої миті могли посилити основний склад.

- Заміна півзахисника Маткевича на захисника Гусєва із чим була пов'язана?

- Гусєв агресивно грає на атаку, і ми трохи підсилили їм гру, щоб додати швидкості. А Кремчанина перевели на лівий фланг, бо там команда суперника мала проблеми. Це додало нам швидкості та фланги запрацювали інакше.

- "Динамо" внесло у заявку на сезон Самбу Діалло. Чи можете ви прояснити ситуацію, чи розраховують на нього в клубі і чи буде він у команді U-19?

- Діалло – це не гравець U-19. Це було рішення тренерського штабу першої команди. Я вважають, що це гравець, який може додати яскравості, швидкості та креативу атаці.

- Ви сказали, що грали сьогодні проти свого найближчого резерву. Хтось із футболістів "Зорі" сподобався сьогодні?

- Я нікого виділяти не буду, але мені дуже подобається ця команда, чого я не приховую. Там є гравці, які в найближчому майбутньому конкуруватимуть і за добрих обставин прийдуть до нашої команди. Загалом команда грає, тренер їм пропонує той футбол, який проповідуємо ми. По суті ми граємо за однаковою схемою, з якою знайомі всі футболісти. Команда симпатична, думаю, що ще кілька турів і вони забиратимуть очки у наших конкурентів.