22 серпня 2022 14:12

Віцепрезидент "Чорноморця" Генінсон: "Ми не залишаємо надії проводити домашні матчі в Одесі"

Віцепрезидент «Чорноморця» Володимир Генінсон прокоментував Tribuna.com підготовку команди до чемпіонату та розповів у деталях про нюанси регламенту.

«Для команди існує два основних завдання – розпочати та закінчити сезон. За нинішніх умов фонтанувати оптимістичними прогнозами не доводиться. Завдяки ЗСУ ми, в принципі, можемо займатися футболом, комплектувати команду і готуватися до турніру.

Можна розраховувати, що завдяки добрій селекції та сильній роботі штабу Григорчука ми зможемо боротися за верхні місця у таблиці. Але сезон 22/23 надто нестандартний, щоб припускати більший результат.

Чого вартий лише регламент у тому, що стосується повітряних тривог. У разі загрози матч переривається, якщо пауза довше 40 хвилин, то рішення приймає делегат матчу - триватиме гра цього ж дня, або наступного.

Розглядається варіант на випадок, якщо будуть причини для повної зупинки чемпіонату. У такому разі УПЛ, УАФ та Міністерство спорту спільно прийматимуть рішення.

23 серпня ми маємо грати наш перший матч у Києві. Вже довелося поцікавитись юридичною стороною питання, адже у столиці цього дня заборонено, зокрема, масові спортивні заходи. Але оскільки всі ігри УПЛ пройдуть без глядачів, то під визначення «масового заходу» гра з «Вересом» не потрапляє.

Багато клубів УПЛ працюють над тим, щоб отримати можливість домашні матчі проводити у своїх містах. Команди намагаються заявити свої стадіони, щоб отримати такі дозволи. Це має відбутися через розгляд військовими адміністраціями. Стежитимемо за розвитком ситуації. На жаль, достеменно ясно, що у будь-якому випадку всі зустрічі пройдуть без глядачів.

Усі наші ігри Setanta планує показати у прямому ефірі. Є чотири клуби, які не бажають поки що входити в телепул, з ними веде роботу УПЛ та УАФ. Якщо через три тури не буде досягнуто домовленості, то ігри з «відмовниками» не транслюватимуться у загальному пакеті.

Де-юре зараз єдиний телепул існує. Тому що за нього проголосувала більшість клубів. А решта ФК, згідно з регламентом УПЛ, повинні підкоритися. Якщо будь-які клуби не погодяться, то до них буде застосовано санкції УПЛ та УАФ. Міністр спорту Вадим Гутцайт у суботу 20 серпня публічно заявив, що єдиний пул є і всі матчі будуть на Setante.

У понеділок 22 серпня у Києві стартує наша перша команда – «Чорноморець» U-19.

Наша жіноча команда виступатиме не у вищій, а у першій лізі, але на сезон 23/24 ми її сподіваємося повернути до вищого дивізіону. Ще цієї зими у нас було 18-19 дівчаток, але на даний момент в Одесі залишилося лише три футболістки з професійним статусом. Ми очікуємо, що на сезон 23/24 наші дівчата повернуться до «Чорноморця». На жаль, з тих же причин, через від'їзд футболістів за кордон, фактично ми втратили чоловічі команди віку U-15 і U-13.

У клубі та команді сформовано відмінний настрій та атмосфера. Я впевнений, що канадський легіонер Джеймс Манджрекар встиг відчути це, а тому повернувся до складу «моряків» не лише заради цифр у контракті.

З албанцем Реальдо Філі переговори тривали близько тижня, з футбольних питань ми домовилися швидко, трохи більше часу зайняло суто логістичне питання – як форварду переїхати до України.

За даними сайту Transfermarkt у «Чорноморця» 11-й за вартістю склад в Україні. Але ще є час до кінця трансферного вікна, обов'язково будуть зміни, прийдуть нові гравці та посилять команду.

На жаль, багато іноземців нам відмовили. Дуже часто ми обговорюючи ігрові та контрактні питання, були близькими до домовленості. Але, на жаль, легіонери потім отримували відмову від своїх сімей переїхати до України.

Власники нашого генерального партнера компанії VERTEX UNITED залишилися з командою у такий складний момент. Незважаючи на те, що вони поки що лише витрачають кошти. І ще не відчували радість перемог чи виступів у єврокубках, якийсь час навіть не бачили гравців. Щодня я спілкуюся з ними, вони постійно цікавляться потребами команди. (Власники VERTEX UNITED - Борис Кауфман та Олександр Грановський, - прим. редакції).

Приємно, що нам також вдалося залучити до цього непростого часу допомогу ще п“ятнадцяти партнерів. Серед них букмекерська компанія Паріматч, яка відмовилася від п'яти клубів УПЛ, але лишилася з нами. Як мінімум, ще троє наших партнерів погодилися стати підтримкою «Чорноморця» в перший же день переговорів з нами. Серед спонсорів є представники фінансового, енергетичного, медичного сектору, виробники напоїв та інші. Нові власники стадіону «Чорноморець» представники американської компанії «Allrise Сapital» постійно йдуть нам на зустріч із усіх питань, важливих для клубу.

Можливо, деякі засмучені тим, що я не залучив для підтримки «Чорноморця» Ілона Маска або компанію Genesis. Але для нас важливо, що всі ці фірми пов'язані з Одесою, люблять футбол і хочуть, щоб у місті був ФК гідного рівня.

Дуже важливим для клубу є те, як професійно склалася у нас взаємодія з одеською міськрадою та військовою обласною адміністрацією», - сказав Генінсон.