20 серпня 2022 18:55

Ігор СУРКІС: "Їдемо до Лісабона і віримо, що нам вдасться зробити диво"

Президент Динамо Ігор Суркіс висловився про протистояння київської команди з Бенфікою у кваліфікації Ліги чемпіонів.


- Давайте трохи поговоримо про перший матч Динамо з Бенфікою. Як вам гра Динамо?

- З тих матчів, що ми провели у кваліфікації Ліги чемпіонів, гра з Бенфікою мені сподобалася найбільше. Хоч у нас були помилки, але з Бенфікою ми створили стільки моментів, скільки не створювали в попередніх матчах відбору.

Але у футболі перемагає той, хто реалізовує свої шанси. Бенфіка – дуже класна команда з добре поставленою грою та технічними футболістами. Проти них дуже важко грати. У першому матчі за рахунку 0:0 у Циганкова був гарний момент, але Вітя не забив. Потім ми припустилися двох помилок і пропустили необов'язкові голи.

- Відсутність у першому матчі Сидорчука та Гармаша сильно позначилася?

- Вони припустилися невиправданої помилки в матчі зі Штурмом. Вважаю, що вони просто підвели команду. Якщо від Гармаша на це можна було очікувати, то від нашого капітана я такого не очікував. У тій ситуації не треба було втручатися та отримувати жовту картку, знаючи, що в нього вже є.

Динамо дуже не вистачало Сидорчука у матчі з Бенфікою. На сьогоднішній день у нас більше немає такого гравця.

– Мірча Луческу перед матчем із Бенфікою і після дуже хвалив Яремчука.

– Це наш вихованець і я вважаю, що ми йому дали дорогу у великий футбол. Коли Яремчук тільки-но починав прогресувати, то був у Динамо не на перших ролях. Тоді в нас грали в нападі Кравець, Мбокані, Мораєс і конкурувати з ними було тяжко.

Амбіції у Яремчука були великі, він хотів грати, і ми йому надали таку нагоду, продавши в Гент.

А надалі ми мали відсоток від його продажу до Бенфіки. Зараз Яремчук виріс як футболіст і досяг певного рівня – представляє інтереси збірної України.

А якби ми його перетримали, то невідомо, чи був би Яремчук таким, яким він є сьогодні.

- Чи не думали спробувати повернути Яремчука, адже у Динамо зараз проблема з форвардами?

– Так, у Динамо сьогодні нестача форвардів, але за нинішніх умов повернути Яремчука неможливо. До того ж у нього хороший контракт із Бенфікою.

- Чого ви очікуєте від матчу-відповіді з Бенфікою?

– Динамо лише раз у своїй історії обігравало Бенфіку, ще далекого 1991 року. Але я оптиміст і, звісно, буду присутнім на матчі в Лісабоні. Сподіватимуся, що футбольний Бог повернеться на наш бік. Я впевнений, що у нас з'являться моменти, лише треба їх реалізувати.

Фізично ми готові до 100 відсотків.

Прогноз на матч у відповідь я давати не буду, я не Ванга. Звісно, я вболіватиму за Динамо і сподіватимусь на вихід у груповий етап ЛЧ. Але зробити це буде дуже складно. Їдемо до Лісабона і віримо, що нам вдасться зробити диво. У футболі можливо все!