18 серпня 2022 23:42

Кваліфікація Ліги конференцій. "Словацко" громить АІК, "Базель" поступається болгарам та іншим поєдинкам ігрового дня

Раунд плей-офф Ліги конференцій – це 44 команди, розділені на 22 ігрових протистояння. У кожному протистоянні – по два матчі. Переможці за сумою двох ігор пройдуть в груповий раунд Ліги конференцій, переможені попрощаються з єврокубками.


Базовий день перших матчів - 18-те серпня. Але дна гра відбулася раніше.

Нижче - результати перших матчів першого слоту базового дня.

РФШ (Латвія) - "Лінфілд" (Північна Ірландія) 2:2
Голи: Фрісенбіхлєр 88, Ліпущек 90+6 - Фаллон 38, Купер 70

Латвія ледь не втратила шанси на груповий етап на рівному місці. "Лінфілд" – не той суперник, перед яким треба падати ниць, однак РФШ поступалася в ході гри 0:2. Але вчасно схаменулася: латвійці пішли від поразки голом на 90+6-ій хвилині. І це чудова демонстрація того, що футбол грають до фінального свистка.

За тиждень буде бій.

ЦСКА (Софія, Болгарія) - "Базель" (Швейцарія) 1:0
Голи: Серхіо Лопес (автогол) 70

А ось це сенсація. ЦСКА ми пам'ятаємо за протистоянням у групі Ліги конференцій з "Зорею" – нічого особливого. Але ж тут перемога над самим "Базелем". Швидше за все, це проблеми швейцарців, а не супер-прогрес болгар. Принаймні, колись грізний "Базель" мучився і у попередніх матчах цьогорічної Ліги конференцій.

Подивимося, що буде у Швейцарії.

"Маккабі" (Тель-Авів, Ізраїль) - "Ніцца" (Франція) 1:0
Гол: Періца 74

"Ніцца" у міжсезоння добре підсилилася. Та й взагалі команди з топ-5 чемпіонатів у відборі Ліги конференцій – це топовий топ. Однак ізраїльтяни не злякалися Шмейхеля, Данте, Тодібо, Ремзі і Делорта.

Матч у відповідь буде надзвичайно важким, але не безперспективним для "Маккабі".

"Янг Бойз" (Швейцарія) - "Андерлехт" (Бельгія) 0:1
Голи: Делькруа 57

Ще одна проблема для Швейцарії – ця навіть більша, аніж з "Базелем". Адже "Янг Бойз" програв удома. Щоправда, суперник у "юнаків" куди грізніший – "Андерлехт". Обидва колективи гідні групового раунду третьосортного турніру, але вижити повинен тільки один.

"Словацко" (Чехія) - АІК (Швеція) 3:0
Голи: Петржела 28, Сінявський 77, Нордфельд (автогол) 80

АІК отримав відносно легку сітку у кваліфікації Ліги конференцій (з позиції не сіяного): "Ворскла", "Шкендія", зараз "Словацко". З першими двома шведи впоралися, а от чехи, вочевидь, не по зубах. Це ще не повний крах, але відігратися з 0:3 буде важко.

"Мольде" (Норвегія) - "Вольфсберґер" (Австрія) 0:1
Гол: Барібо 22

Норвегія у цьому сезоні набрала непоганий темп – вона зараз четверта у сезонному рейтингу за коефіцієнтом (фактично – третя, якщо не враховувати дискваліфікованих терористів). Однак що ближче до групового етапу – то більше скандинави тиснуть на гальма. "Мольде" у попередньому раунді не без проблем пройшов "Кішварду", зараз програв перший матч "Вольфсберґеру".

Нам це на руку – втрата очок конкурентом.